1.A

1.A

Mgr. Radka Zadražilová

A JE TU KONEC

Milé housenky, milí rodiče, milé rodiny, dovolte mi letošní rok na jeho konci trochu zhodnotit.

Letošní rok nebyl pro nikoho z nás vůbec jednoduchý. Byl to první rok v našich životech, který značně ovlivnilo vyhlášení nouzového stavu z důvodu pandemie a tím nám znemožnilo první třídu prožít společně celou. 

Dětem chyběl kazdodenní rituál " jít do školy a učit se", což je, jak všichni víme, důležitý motor k tomu, donutit je pravidelně pracovat. Vám rodičům, prarodičům nastalo období velkého plánování hlídání, několikahodinové učení doma podle zadaných úkolů. Mnohdy taková zkouška rodin. A mně to vzalo ze dne na den pevnou půdu pod nohama, kde se cítím jistě, třídu. Učit děti, u kterých nevidím reakce, jejich pocity, emoce, radost, smích, někdy ale i "zoufalství" a pláč...To přece nejde !!! Ale ono to muselo jít. Člověk je tvor přizpůsobivý, někdo víc, někdo míň. A tak  to zase šlo ..učit. Sice jinak, ale ano. Rychle se našly alternativy, které vyhovovaly největšímu počtu  z nás. Taky přizpůsobené možnostem techniky, které máme k dispozici. 

 Jsem pyšná na nás na všechny za to, že jsme spolu dokázali všichni zůstat v kontaktu. Někteří jen písemně, telefonicky, ale většina i online při videohodinách, kterých nebylo za tu celou dobu málo ( je to trojciferné číslo). Vzájemně jsme se dokázali pustit do svých soukromí a přestože nebyly všechny hodiny dokonalé, někdy zlobila technika, jindy se trápily děti, někdy i my, dospěláci, nikdo jsme to nevzdali. A zasloužený výsledek se dostavil. Naše housenky umí všechny číst, psát, počítat, umí to i ná dálku, naučili se pracovat podle pokynů. které jen slyší a nevidí. Takže nakonec se potvrdilo pořekadlo..."CO TĚ NAZABIJE, TO TĚ POSÍLÍ". Nás tedy určitě.

A tak letos naposledy děkuji všem za úžasnou spolupráci, za to, že to nikoho z nás neodradilo ani od učení ani od vzájemných kontaktů, naopak, myslím, že nás to více sblížilo. Dospělákům děkuji za vzorné krmení housenek, za pravidelné včasné připojování k videohodinám na skypu i messengeru a především za velikánskou trpělivost při čtení, psaní a počítání. Bylo mi ctí poznat další členy Vašich rodin jako  babičky, tety, starší sourozence a dokonce i sousedy.

Všem Vám přeji krásné zasloužené prázdniny a těším se na další společný školní rok. Doufám, že už více kontaktní, osobní. 

Vaše  učitelka Radka Zadražilová

PROSÍM POZOR, 2 NOVÁ DŮLEŽITÁ SDĚLENÍ

     1. Napište mi, prosím, do mailu předběžné přihlášení Vašeho dítěte do ranní a odpolední družiny v příštím školním roce.

         Klasické zápisní lístky vyřešíme až v září.

                                                                                                                                                                                Děkuji za rychlé vyřízení 😊.

  1. Z nařízení vlády je nutné, aby všichni žáci, kteří nenavštěvují školu, měli na předávání vysvědčení vyplněné čestné prohlášení. ZDE

PROHLÁŠENÍ  MUSÍ MÍT VYPLNĚNÉ I DOPROVOD KAŽDÉHO ŽÁKA.

Prosíme Vás tedy o vyplnění formulářů, které budeme vybírat při vstupu na hřiště.

Věříme, že ani tyto drobné komplikace nám pěknou a slavnostní chvíli ukončení 1. třídy nepokazí.

Pak už nám bude chybět jen krásné slunečné počasí! Tak pokud někdo máte konexe na těch správných místech, je čas se za nás přimluvit 😊.

POSLEDNÍ TÝDEN

Předvíkendový pozdrav všem,

máme před sebou poslední školní pracovní týden . Doteď krásně pracujete všichni doma i my ve třídě, pěkně podle plánů. Čekají nás úplně poslední stránky a úkoly. taky se naposledy uvidíme s vámi studentíky na online hodinách, jednou při učení a jednou při pátečním pozdravu ze třídy. 

A pak už jen pondělí a v úterý slááva na hřišti. Jen teď budeme mít všichni velký úkol .Domluvit si na to úterý krásné počasí. V tom dnešním, upršeném, by se nám to hůře užívalo.

Tak a tady je poslední učení :

ČTENÍ 

PSANÍ 

MATEMATIKA

PRVOUKA

PRAC.LIST 1

PRAC.LIST 2

PRAC.LIST 3

Vážení rodiče, milí žáci,

letošní podivný školní rok se blíží ke svému konci a my jsme velmi šťastní, že rozvolnění, která přicházejí, nám umožňují pozvat Vás na slavnostní rozdávání vysvědčení na školní hřiště...vrátíme se tedy tam, kde jsme letos v září začali :-).

ZAČÁTEK AKCE : 8.00 na školním hřišti ( vstup branou za parkovištěm)

S SEBOU : složku na vysvědčení a deštník v případě nepříznivého počasí :-)

UKONČENÍ AKCE : cca 8.40

Zváni jsou nejen všichni prvňáčci( tedy i ti, kteří školu v posledních dnech nenavštěvovali, vzhledem k tomu, že nepůjdeme do budovy školy, není nutné vyplnění žádného formuláře.), ale i jejich rodiče.

Věříme, že nám počasí bude nakloněno a my si budeme moci alespoň tento slavnostní okamžik náležitě užít. 

                                                                    Těším se na Vás! Radka Zadražilová

DALŠÍ POZDRAV

Pěkné páteční odpoledne všem,

máme připravenou další dávku učení, které nás podle nálady ve třídě a dětí při online hodinách, ještě stále baví. Doufám, že i děti, které naživo nevídám, ještě stále pracují se zájmem. Do konce června zvládneme úplně všechno učivo v učebnicích, tak se můžeme všichni opravdu pochválit.a u dětí, které mám možnost vídat můžu i říct, že zvládnuté nejen v učebnicích, ale i v hlavičkách.

K učení tentokrát zasílám i závěrečná opáčka z češtiny a matematiky, která by mohla posloužit hlavně k Vaší kontrole a porovnání, co bychom měli na konci první třídy zvládnout. Vyplněné mi nemusíte zasílat, s dětmi ve škole napíšu já. 

V pondělí jsou hovorové hodiny, tedy jen na dálku, ale s většinou z Vás jsem v častém kontaktu, tak si asi říkáme co potřebujeme i mimo tyto hovorové hodiny, proto není Vaše účast nutná, jen v případě, že budete něco Vy potřebovat. Děkuji za spolupráci!

Přeji příjemný víkend !

R.Z.

ČTENÍ 

PSANÍ

MATEMATIKA

PRVOUKA

AJ

PRACOVNÍ LIST - M

OPÁČKO Z ČJ

OPÁČKO Z M

 

 

INFORMACE KE KONCI ŠKOLNÍHO ROKU

Vážení rodiče,

Vkládám důležité informace k organizaci konce školního roku.

  1. Sešity

Na stránky třídy jsem už vkládala nabídku sešitů i pomůcek na příští školní rok.

Vzhledem k současné složité situaci prosím všechny zákonné zástupce, aby naší nabídky využili a zajistili tak bezproblémový začátek školního roku 2020/2021.

  1. Hodnocení

Hodnocení výsledků vzdělávání žáka za druhé pololetí školního roku 2019/2020 provedli vyučující na základě těchto podkladů (dle doporučení MŠMT):

  • hodnocení získaných v druhém pololetí v době, kdy byla umožněná osobní přítomnost žáků na vzdělávání, tedy z doby do 10. 3. 2020

  • podpůrně ze všech podkladů, které získali při vzdělávání na dálku („distanční formou“); v případě, že podklady hodnotili známkou, má toto hodnocení jen doporučující vliv; vyučující musí při hodnocení těchto podkladů zohlednit celkový přístup žáka k průběhu vzdělávání na dálku

  • zohlednění výsledků žáka za první pololetí školního roku 2019/2020; to zejména v případech, že nebude mít vyučující odpovídající podklady podle písm. a) a b)

  • celkový přístup žáka v komunikaci s vyučujícím; jeho aktivity nad rámec plnění zadaných distančních povinností

 

Na email Vám byl zaslán návrh známek vašeho dítěte ze všech předmětů, prosím o potvrzující zprávu, že jste známky dostali a berete je na vědomí. Děkuji.

Dětem, které chodí do školy, jsem vložila zprávu fyzicky do deníčku, prosím o podpis a zaslání zpět.

  1. Hovorové hodiny

V pondělí 15. 6. od 15,00-17,00 budu k dispozici při tzv. distančních hovorových hodinách

(fyzická přítomnost dospělých osob není dle nařízení vlády možná):

  • můžete mi zavolat na mobilní telefon (604332321)

  • nebo napsat email (zadrazilovar@zshorni.cz)

  • budu také k zastižení na Skypu

  1. Odevzdávání učebnic – vyklízení šatních skříněk

Vzhledem k tomu, že prvňáčci mají jedinou učebnici a to do anglického jazyka, který si letos moc neužili 😊, rozhodli jsme se požádat Vás o to, abyste si tuto učebnici i pracovní sešit k ní ponechali na opakování na začátku příštího školního roku.

Jedinou věc, kterou tedy budu vybírat je klíč od šatní skříňky. Děti, které chodí do školy ho odevzdají vyučujícímu ve čtvrtek 25.6. Do té doby, prosím, dohlédněte na vyklizení šatní skříňky.

Ostatní rodiče prosím o odevzdání ve středu 17.6. od 8.00 – 10.00. V této době budete mít připravené i věci, které zůstaly ve třídě – Tv a případné převlečení do ŠD (s sebou velkou igelitovou tašku 😊).

  1. Vydávání vysvědčení

Vysvědčení se bude vydávat v úterý 30. června od 8.00 hodin. Bližší informace vyzvednutí upřesníme. Pracujeme na možnosti setkání na školním hřišti, abychom se mohli s první třídou alespoň pěkně rozloučit, když už jsme si ji nemohli pořádně užít 😊.

        6. Třídní fond

Zbytek třídního fondu převedu do školního roku 2020/21.

                                                                                                           S pozdravem a poděkováním za spolupráci. Radka Zadrazilová

BLÍŽÍ SE POMALU KONEC

Všechny Vás zdravím,

tentokrát už před víkendem, a chtěla bych opět pochválit děti za domácí výuku a ty ve škole za opětovný návrat do třídní atmosféry. Se vším všudy,hihi. Živelnost některých housenek opravdu delší pauzou nijak neutrpěla...je v pořádku zpátky.

Učení už ubývá, blíží se konce učebnic, sešitů. Ale ještě stále pracujeme, procvičujeme, ať můžeme s čistým svědomím ten letošní podivuhodný školní rok  zakončit. 

Mějte pěkný víkend, zákaz učení na celé dva dny! 

Angličtinu dodám nejpozději v pondělí ráno :-)

UČENÍ NA TÝDEN  8.6.-12.6.2020

ČTENÍ

PSANÍ

MATEMATIKA 

PRVOUKA

AJ   Holky: https://1drv.ms/p/s!AlyOl4tFxlH2tWA2r_PxyXkL2LT7?e=qxB8MS

        Kluci: https://1drv.ms/p/s!AlyOl4tFxlH2tV8B6rjPVPqHlaGv?e=1xqMCb

NABÍDKA SEŠITŮ NA ŠKOLNÍ ROK 2020/2021

Vážení rodiče,

 

jako každý rok jsme i letos připravili nabídku sešitů a školních potřeb pro následující

školní rok 2020/2021. Žáci tak získají základní sešity a výtvarné potřeby (mimo pracovní sešity).

 

Bylo zvykem, že třídní učitelé předali žákům nabídku a sady jste hradili v hotovosti ve škole.

 

Vzhledem k současným omezením Vás prosíme, abyste zaplatili částku dle ročníku, který bude Vaše dítě navštěvovat v příštím školním roce a uhradili ji jednou z těchto variant:

 

  • Žáci, kteří dochází do školy, mohou uhradit sadu v hotovosti svému vyučujícímu nebo na účet školy 382388003/0300. Do poznámky uveďte jméno dítěte a budoucí třídu.

  • Žáci, kteří se účastní distančního vyučování, uhradí částku převodem na účet školy 382388003/0300. Do poznámky uveďte jméno dítěte a budoucí třídu.

 

Sadu, prosím, uhraďte nejpozději do 19.6.2020.

 

Ceník – sady sešitů a školních potřeb

  1. ročník

Kč 240,-

  1. ročník

Kč 280,-

  1. ročník

Kč 380,-

  1. ročník

Kč 400,-

  1. ročník

Kč 315,-

  1. ročník

Kč 250,-

  1. ročník

Kč 265,-

  1. ročník

Kč 260,-

  1. ročník

Kč 265,-

 

Vzhledem k současné složité situaci prosíme všechny zákonné zástupce, aby naší nabídky využili a zajistili tak bezproblémový začátek školního roku 2020/2021.

 

Děkujeme za spolupráci.

 

vedení ZŠ a MŠ Horní 16, Brno

 

Náhled  sešitů a školních potřeb:

Informace pro rodiče

Prosíme rodiče, kteří nám do dnešního dne nezaslali požadované informace nutné k vyúčtování kroužků a školní družiny, zašlete na e-mail ekonomka@zshorni.cz:

  • Jméno dítěte

  • Třída

  • Kroužky, které Vaše dítě navštěvovalo

  • Informaci, zda Vaše dítě navštěvovalo ŠD

  • Číslo účtu, na který máme zaslat vyúčtování

Děkujeme

vedení ZŠ a MŠ Horní 16, Brno

 

PRVNÍ ČERVNOVÝ TÝDEN

 

KRÁSNÝ MEZINÁRODNÍ DEN DĚTÍ, TEDY HOUSENEK !!!!

 

Dnešní den si krásně užijte, a až doslavíte, pusťte se opět do práce, Zahajujeme spolu náš poslední měsíc první třídy. A i když to tak nevypadá, jsem v tom s vámi všemi opravdu taky poprvé... takový školní rok jsem ještě nikdy nezažila, a to jich už bylo...  :-)))

Tak to už s úsměvem dotáhneme do konce, abychom si mohli užít opravdové prázdniny. Myslím na Vás....

Učení na první červnový týden  1.6. - 5.6. 2020

ČTENÍ 

PSANÍ

MATEMATIKA

PRVOUKA

AJ : Holky: https://1drv.ms/p/s!AlyOl4tFxlH2tS7RELuxaBjtDPW6?e=Xio2Wp

       Kluci: https://1drv.ms/p/s!AlyOl4tFxlH2tSpcCy-n29-cktr3?e=GFPzVP

Chybička se vloudila

Do sešitu u Rákosníčka se vloudila chybička. Dííky Evelínce byla odhalena.! Najdete ji také? Nápověda zní : je to příklad na odčítání na stránce s 12 . :-)

týden 25.-29.5.

Matematika Video 1, Video 2

Učení na týden od 25.5. - 29.5.2020

Dobrý den, jako už několik týdnů Vám všem posílám práci na další týden. Děti, které začnou chodit opět do školy ji budou dělat tam, děti, které zůstávájí doma budou pokračovat tak, jako dosud, s rodiči, prarodiči, něco už sami. 

Přeji Vám i nadále pevné zdraví a pevné nervy! 

ČTENÍ 

PSANÍ

MATEMATIKA

PRVOUKA

AJ :     Holky: https://1drv.ms/p/s!AlyOl4tFxlH2tQxEqLffgp9ocdAu?e=l2T58k

           Kluci: https://1drv.ms/p/s!AlyOl4tFxlH2tQ_nGxiSUImunLN0?e=C2z33H

Návrat do školy 25.5.2020

Pěkné páteční odpoledne,

poslední dny probíhaly přípravy na návrat dětí do škol. Všichni víte z médii, že podmínky pro opětovné otevření škol nejsou lehké. Děti můžou být v málopočetných skupinách. Vzhledem k počtu přihlášených prvňáčkú byly vytvořeny dvě skupiny podle odchodu dětí ze školy. To znamená, jedna skupina, která pokračuje po dopoledních výukových aktivitách i do opoledního programu, a druhá skupina prvňáčků, kteří odchází rovnou po ukončení dopoledního bloku domů, nebo na oběd a domů. Obě skupiny budou pracovat úplně stejným tempem ve výuce jako děti, které budou pokračovat i nadále v distanční výuce.

Na hlavní stránce webu školy jsou veškeré pokyny v aktualitách napsány. Ale i tady trochu nastíním. 

Ráno mají všichni prvňáčci sraz před školou v 7.40 , kde si je vyzvedne vyučující, v šatně se přezují a vydezinfikují si ruce a společně odejdou do třídy. Celé dopoledne bude rozděleno do dvou pracovních bloků a mezi nimi bude 30minutová přestávka, kterou děti stráví za příznivého počasí na hřišti. Dopolední aktivity končí v 11.30, to budou předány děti, které odchází bez obědu domů, rodičům před školou. Děti, které jdou jen na oběd, půjdou na něho s vyučujícím a ten je následně předá opět rodičům před školou. Děti, které zůstávají do odpoledních hodin si převezme odpolední vychovatelka a ta je bude v daných hodinách pouštět domů.

Prosím, aby děti měli hned v pondělí napsané v deníčku, jestli budou odcházet domů samy nebo v doprovodu. Taky je důležité mít v pondělí při vstupu do školy vyplněné čestné prohlášení s datem 25.5.2020. 

A co s sebou : 

- 2 roušky a 2 igelitové sáčky

- svačina a pití. 

- všechny pomůcky do Českého jazyka, Matematiky, Prvouky a Angličtiny, vybavené pouzdro.

Vzhledem k tomu, že již nebudou mít žádné domácí úkoly, není potřeba učení nosit domů, necháme ho tedy ve třídě. Domů budou nosit jen pouzdro, u kterého  Vás požádám o denní kontrolu vybavenosti. 

Protože bude zůstávat ve škole i Slabikář, je čas na domácí čtení vybrat nějakou pěknou knížku, ze které si budete každý den (večer) chvilku číst. 

Pro děti, které zůstávají nadále doma, bude platit dosud nastavený režim, budou vypracovávat zadané úkoly a budeme se spolu vídat na videohodinách.

Všem děkuji za dosavadní spolupráci a věřím, že i v nově nastaveném režimu budeme fungovat i nadále stejně úspěšně a trpělivě. 

 

10. díl "DOMÁCÍ ŠKOLY"

Pěkný pozdrav všem, malým i velkým,

už 9 týdnů společně zvládáme výuku na dálku. Téměř všichni úspěšně bojujeme s technikou při on-line hodinách. I když technika občas zrazuje, nevzdáváme se a stále se vídáme a fungujeme. Tady chci poděkovat našim stále trpělivým zdatným tatínkům, kteří i z práce dokáží radit na dálku, když se někde zasekneme :-)) .Ale maminky i babičky jsou moc šikovné a děti mi půjčují....

S dětmi, s kterými se pravidelně vídám, jsme zařadili do hodin i pravidelné psaní krátkých diktátů, proto prosím i ostatní rodiče, aby dětem několikrát týdně nadiktovali 2 nebo 3 krátké věty. Nebo si vytvořte pravidelnost a denně nadiktujte jednu větu. Děti se postupně naučí rychleji a rychleji rozložit sami v duchu jednotlivá slova na písmenka a napsat je. 

Znovu děkuji za Vaši spolupráci a trpělivost . Toto období musíme zvládnout.

UČENÍ NA TÝDEN OD 18.5. - 22.5. 2020

ČTENÍ : 

PSANÍ

MATEMATIKA

OPÁČKO Z M 

PRVOUKA

AJ  : Holky: https://1drv.ms/p/s!AlyOl4tFxlH2tH10J3qUSh0pkG24?e=Yg5pLN

         Kluci: https://1drv.ms/p/s!AlyOl4tFxlH2tHraUcWPunyYPP_4?e=h5AmXZ

POZOR ! DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ

Vážení rodiče,

v průběhu měsíce května bude provedeno vyúčtování úhrad za kroužky pořádané naší školou (vrácena částka za neodučené hodiny) a školní družinu (vrácena úhrada za duben – červen/2020)

 

Prosím, zašlete na e-mail ekonomka@zshorni.cz následující informace:

 

  • Jméno dítěte

  • Třída

  • Název kroužků, které dítě navštěvovalo

  • Zda dítě navštěvovalo školní družinu

  • Číslo účtu, na který máme zaslat zůstatek peněz

 

Děkujeme

 

vedení ZŠ a MŠ Horní 16, Brno

 

9.týden

Pěknou sváteční neděli !

Přeji všem maminkám krásný svátek a na dálku posílám i tady poděkování za všechno, jak svoji roli zvládáte , o to více v současné náročné době!

Připomínám prosím, čtěte aktuální informace na www.stránkách školy, kde jsou nové informace o plánovaném znovuotevření škol. 

A zase tu máme úkoly na celý týden.

Děkuji a přeji hodně zdraví a sil do dalších dnů. 

ČTENÍ 

PSANÍ

MATEMATIKA

PRVOUKA

AJ :    Holky: https://1drv.ms/p/s!AlyOl4tFxlH2sicWtnHzkI28_QYI?e=V9qMKG

          Kluci: https://1drv.ms/p/s!AlyOl4tFxlH2siaiAqJjQgIY9Mi_?e=RRrKlf

 : 

 

8.týden školy bez zvonění

Dobrý den všem,

posílám velký pozdrav v předvečer nového, již 8.týdne domácího učení. Doufám, že jste sváteční dny využili k tomu, abyste si odpočinuli a nabrali další síly  do dalších dnů. Tento týden bude zase kratší, čeká nás ještě jeden státní svátek, tak i učení bude k tomu přiměřené. I já jsem opět připravena s Vámi všemi sdílet další období alespoň přes e-mail nebo obrazovku, ať už učením nebo občas i  psaním či povídáním o všem možném. Děkuji za podávání informací o dětech i o Vás prostřednictvím jakékoliv cesty, kterou jste si vybrali. 

Kdyby cokoliv......tak víte, že můžete cokoliv...... :-) .

Tak jdeme na to, držím palce!

ČTENÍ : 

PSANÍ :

MATEMATIKA : Video 1. Video 2.

PRVOUKA :

AJ :      Holky: https://1drv.ms/p/s!AlyOl4tFxlH2shLiyed7iaGAQbEq?e=gMKnaA

            Kluci: https://1drv.ms/p/s!AlyOl4tFxlH2shHSNdvQYeUh44e5?e=GVA0DU

ČARODĚJNICKÝ POZDRAV

Protože se 30.4. pálí čarodějnice a letos to bude tak nějak v omezeném počtu, ne jen čarodějnic,hihi, tak posílám dobrovolné čarodějnické úkoly pro ty, kteří by se chtěli zabavit jinak než každenním učením z učebnic a sešitů. 

Holky, kdybyste letěly někam na výlet, stavte se i pro mě! Koště je připravenéééé ! 

1

2

3

 

Zahajíme 7.týden domácí školy

Moc všechny zdravím

a děkuji za poslané fotky dětí a prací. Housenky se nám pěkně množí, doufám, že se nám vejdou do třídy. Chtěla bych všechny, nejen ty, s kterými se pravidelně vídám na skypu nebo messengeru, pochválit, za trpělivost a práci s dětmi doma. A vás, housenky za to, že i když se někdy opravdu nechce, tak zo nevzdáváte a nakonec stejně poslechnete rodiče a prarodiče a úkoly do školy uděláte. Za to jsem na vás pyšná, že mám takové šikovné děti ve třídě.Tento týden nás čeká pár novinek v učení, vše ale budete mít vysvětleno a věřím, že to dokážete, a pro všechny případy můžete volat nebo psát kdykoliv mně. Nebo nás bude zase více na skypu nebo messengeru.

Tento týden bych chtěla vyzkoušet kromě našich pravidelných skupinových hodin přes obrazovky také hromadné spojení . Nebude to ale o učení, v tomto množství nebude asi moc šancí se procvičovat individuálně, ale jen z důvodu , aby se děti viděli navzájem  ve stejnou dobu. Protože je nás na skypu a messengeru už hodně, asi bychom to nejdříve zkusili holky na skypu zvlášť, kluci na skypu zvlášť, a všichni co zvládnou messenger zvlášť. A když to bude fungovat, zkusíme "skypisti" všichni najednou.Terminy sem vložím.

Tento týden bude kratší, pátek je sváteční, tak si ho nechte taky volný a užívejte si přírody a pěkného počasí, Letos si asi všichni tak nějak víc vážíme výletů a procházek po jarní přírodě. Možná taky více vnímáme jarní proměny kolem nás. Venku je to čím dál víc barevnější. Tak se snažte usmívat na svět , tato podivná doba už snad co nejdříve skončí a bude zase vše tak jak má být. :-)

ÚKOLY NA TENTO TÝDEN :

ČTENÍ 

PSANÍ

MATEMATIKA  Video 

PRVOUKA

AJ  : Holky: https://1drv.ms/p/s!AlyOl4tFxlH2sXhLV6IlRAQiRIJj?e=Yhj9J4

         Kluci: https://1drv.ms/p/s!AlyOl4tFxlH2sXokJFVHNUWoYwRa?e=40MsWL  

       

POZDRAV A ÚKOLY NA TÝDEN OD 20.4. - 24.4.2020

Zdravím všechny housenky! 

Hlavně ty, se kterými se pravidelně nevídám alespoň přes tu obrazovku, které teď máme k dispozici. Ale všichni mi dáváte nějakým způsobem vědět, že jste zdraví, že učení zvládáte. Někdy pomaleji, jindy vás to zase chytne a jde to jako po másle. Asi to tak máme úplně všichni. Není nutné, všechno pokaždé dokonale zvládnout, důležité je ale to nevzdát a vrátit se k tomu třeba později a zase pomalu začít a postupně dohnat. Moc na vás všechny myslím a věřím, že to všichni, malí i velcí, dokážeme. Děkuji všem!

ČTENÍ

PSANÍ

MATEMATIKA

PRVOUKA

AJ   

Holky:  https://1drv.ms/p/s!AlyOl4tFxlH2sT4jg9l-XWRqbQPj?e=WaALpY

Kluci:  https://1drv.ms/p/s!AlyOl4tFxlH2sUBDEJ02bm2dJGko?e=075Rqa

 

Ahoooj housenky!!!

Zdravím všechny housenky! 

Hlavně ty, se kterými se pravidelně nevídám alespoň přes tu obrazovku, které teď máme k dispozici. Ale všichni mi dáváte nějakým způsobem vědět, že jste zdraví, že učení zvládáte. Někdy pomaleji, jindy vás to zase chytne a jde to jako po másle. Asi to tak máme úplně všichni. Není nutné, všechno pokaždé dokonale zvládnout, důležité je ale to nevzdát a vrátit se k tomu třeba později a zase pomalu začít a postupně dohnat. Moc na vás všechny myslím a věřím, že to všichni ,malí i velcí, dokážeme. Děkuji všem!

Učení na týden od 14.4. - 17.4. 2020

 

ČTENÍ

PSANÍ

MATEMATIKA

PRVOUKA

AJ - pan učitel moc zdraví a úkoly na tento týden neposílá, protože naše skupiny by měli Aj minulý týden ve čt a holky včera, v pondělí. Oba dny byly prázdniny. :-)

Nový pozdrav na dálku

Zdravím vás všechny po Velikonocích!

Doufám, že jste si svátky užili v rámci letošních opatření co nejvíce pohodově a klidově. Pokračujeme v nastaveném režimu, děkuji za fotky, maily, zprávy o tom, jak se vám všem daří. Kdybyste něco potřebovali, pište, volejte, jak budu moct, pomůžu. 

NOVÉ DÍLY UČEBNIC A SEŠITŮ

Prosím Vás o vyzvednutí nových dílů Matematiky a Písanky.

K matematice bude připraven i malý sešit , který budeme v pravý čas potřebovat. 

Vše bude k vyzvednutí ve škole ve dnech 6.4. a 8.4. v době od 11.00 do 13.00 hod u  laskavé paní hospodářky . 

Lze si vyzvednout navzájem, jen nahlaste jména, komu vyzvedáváte prosím. Aby se dostalo ke všem dětem. 

Děkuji

Velikonoční pozdrav

Všechny Vás moc zdravím i na tomto místě.

Děkuji , že jste si úplně všichni našli nějaký způsob našeho kontaktu a dáváte o sobě i dětech vědět. Jsem ráda, že jste všichni zdraví a zvládáte v rámci možností plnit dané úkoly s dětmi sami. Zvláštní dík patří i prarodičům, kteří se zapojili do domácí školy a dokázali se připojit i ke skupině na facebooku, kam vkládáte fotky hotových úkolů, obrázky , fotky spokojených dětí nebo si dokážete i navzájem sdělit různé zážitky, ale i zkontaktovat se mezi sebou a umožnit dětem se navzájem slyšet i vidět.. 

Tento týden máme Velikonoční svátky.

Učení tedy bude méně, ať se můžete věnovat alespoň v rámci rodiny jaru a někteří  určitě i duchovnímu významu těchto svátků.. Každý dle svých zvyků a tradic. Nezapomeňte, že jsme si vynechali některé stránky s tématikou Velikonoc, právě na toto období .

Přeji Vám tedy touto cestou krásné Velikonoce a i nadále hodně zdraví a pohody. 

Další karanténní pozdrav

Milé děti, milí rodiče,

opět Vás všechny zdravím zde, kde nacházíte úkoly pro vaše domácí učení. Děkuji, že jste se mi už  všichni jakýmkoliv způsobem ozvali, že mi posíláte vyfocené děti, splněné písanky, matematiky, ale i obrázky a různé pozdravy.. Nikdo z nás ještě nikdy tuto situaci nezažil, snažíme se fungovat spolu tak, jak to každému nejlépe vyhovuje. Já to respektuji a věřím, že až nám bude zase dovoleno každý den si s dětmi popřát DOBRÉ RÁNO ve třídě, na tohle období zavzpomínáme s úsměvem, ne se slzami v očích.

Proto přeji Vám všem a celým Vašim rodinám pevné zdraví a hlavně stále dobrou náladu a klid na duši.

Hodně sil do dalšího týdne !!!

Učení na týden od 23.3. - 27.3. 2020

Čteni

Psaní

Prvouka

Matematika

Pozdrav na dálku

Dobrý den,všem,

zahajíme pomalu další týden odloučení od školní budovy a tím i od sebe. Najdete tedy zde další úkoly na příští týden..Děkuji moc Vám všem, kteří jste se nějakým způsobem se mnou spojili, ať už písemně nebo telefonicky, dnes jsme zahájili i komunikaci pře skype.. Každému z nás vyhovuje jiná forma komunikace, proto se snažím naučit víc variant, abych byla k dispozi Vám všem. Chtěla bych tímto tedy požádat rodiče, kteří třeba tu možnost virtuální nemají rádi, nebo ji nemají k dispozici, kdybyste mi alespoň krátce dali vědět, jak se máte a jak se Vám daří práce na úkolech. 

Jestli můžu požádat, tak mi pošlete e-mailové spojení na Vás, máme tu i šikovné rodiče, kteří by pomohli se spojením více dětí najednou, aby si mohli spolu splknout i takto na dálku. třeba jen mezi sebou..bez dozoru úúúči. :-) .Nikoho samozřejmě k ničemu nenutím..je to dobrovolnééé .

Přeji všem nadále pevné zdraví , nervy a hodně sil!!!

 

Učivo 16.-20.3 2020

ANGLICKÝ JAZYK-holky

ANGLICKÝ JAZYK-kluci

ČTENÍ

PSANÍ

MATEMATIKA

PRVOUKA

Opatření v době zákazu do škol

Vážení rodiče,

vzhledem k současné situaci Vás žádám, abyste v tyto první dny, do konce tohoto týdne pracovali doma s dětmi stejně jako v době nemoci, a to tak, že každý den vypracujete jednu stránku v písance, slabikáři a matematice. Přerušení docházky bude pravděpodobně delší, nemůžeme nechat ty naše prvňáčky úplně bez práce, vrátilo by nás to někam , kam nechceme. Děti sami přesně ví, jakým systémem pracujeme, co všechno děláme například s texty ve slabikáři kromě toho, že je čteme. Dejte jim teď funkci "vedoucího práce"a nechte se vést. V další dny najdeme nějaký vhodný systém výuky na dálku a budeme stále ve spojení. V případě dotazů mi klidně pište, volejte. 

Pro naši třídu byla zřízena i  facebooková skupina Housenky z 1.A ZŠ Horní 2019/20

2. září 2019 našich prvňáčků!

Především vítejte na půdě ZŠ a MŠ Horní!

Po otevření školní budovy, tj. v 7.40 na Vás budou čekat naše nejstarší žákyně a doprovodí Vás na školní hřiště, kde Vás přivítá pan ředitel a zástupce zřizovatele. Poté se odebereme každý do své třídy.

Děti ani jejich doprovod se 2. září nepřezouvají.

Ve třídě s Vámi paní učitelka třídní prožije dlouho očekávanou 1. vyučovací hodinu, ve které jsou milými hosty i všichni rodiče. Přibližně v 8.40 zůstávají prvňáčci s třídní učitelkou ve třídě, zatímco rodiče odchází do školní jídelny na informační schůzku s vychovatelkami školní družiny a paní zástupkyní školy. Tam dostanou jak zápisní lístky do ŠD, tak nabídku kroužků, které naše škola pro nastávající školní rok vyhlásí.

Po ukončení této schůzky si rodiče individuálně vyzvednou své děti ve třídě u paní učitelky.

Ostatní dny v 1. týdnu mají následující hodinovou dotaci:

3. 9. ÚT:                 2VH ( 9.40 )

4. 9. ST :                3VH (10.45 )

5. – 6. 9. ČT, PÁ :  4VH (11.40 )

V týdnu od 9. 9. probíhá vyučování plně dle rozvrhu, včetně plavání a 5. VH ve středu

 (12.35).

Na závěr nám dovolte popřát Vám hodně sil, klidu a příjemných zážitků spojených se školní docházkou na ZŠ a MŠ Horní.

                                                          Mgr. Radka Zadražilová a Mgr. Kateřina Kubínová

                                                 třídní uč. 1.A a 1.B

Vítáme Vás u nás !

Vítáme Vás u nás ve třídě, vlastně v trávě :-) .

Zahájili jsme spolu společnou cestu za prvním školním poznáním. Zatím se spíše učíme jak spolu "žít", jak se navzájem tolerovat, jak si pomáhat, jak se k sobě chovat, co se ve škole může , co se naopak do školy nehodí. Jinými slovy: "Jak se co nejlépe nastartovat do dalších studijních let." A bude jich ještě móóóóc. :-) 

Celým rokem nás bude provázet paní Housenka, které sbíráme listy(krmení) pro malé housenky. Každé pondělí začínáme s "čistým štítem" a celý týden se snažíme uhlídat krmení. Ztrácíme lístečky za porušování pravidel a naopak je můžeme získat i zpátky například za pomoc kamarádovi.

Určitě se naučíme všechno zvládat. K tomu budeme potřebovat Vaši pomoc, trpělivost a vlídné slovo. Někdy to budete mít s námi opravdu těžký, ale vrátíme Vám to našimi úspěchy, spokojeností a usměvem. 

Budeme se tady pravidelně hlásit a podávat zprávy o tom, jak se nám to daří.

S p. učitelkou se uvidíte v pondělí 30.9.2019 v 16.00 hodin ve třídě, na prvních třídních schůzkách. 

Říjen

     S příchodem podzimu jsme začali s učením o něco "vážněji". Už počítáme opravdové příklady, a také začínáme psát opravdová písmena do písanky. Řekli jsme si, že se musíme opravdu moc snažit, aby to psaní bylo krásné, netlačíme na tužku, což se nám i daří, negumujeme, protože to ještě moc neumíme a mačkáme nebo dokonce trháme tím stránky. Musíme se pochválit, jak nám jdou učit se básničky a písničky! 

     Máme rádi i legraci a soutěže.

BAREVNÝ TÝDEN- celý jeden týden jsme celá škola soutěžila v tom, kolik nás přijde každý den oblečených v jiné barvě . Móóóc děkujeme všem našim maminkách, babičkám, tetám, tatínkům,dědečkům, strýcům, kteří mají taky soutěživého ducha a krásně nás barevně ladili celý týden. Díky Vám všem jsme vyhráli 1.místo mezi třídami prvního stupně. Huráááááá !!! (fotky v galerii).

A když podzim, tak PODZIM! Po jednom povídání o podzimní přírodě vznikl nápad, že si podzim zavaříme. A spustilo to vlnu sbírání a nošení do třídy listí, kaštanů, šípků, které někteří z rodičů byli donuceni trhat i ráno cestou autem do školy u silnice :-)) . Opravdu velká obětavost!!! Dále máme ve třídě výstavku větviček a šisek jehličnatých stromů, to se zapojila i hlídací hodná babička, žaludy, bukvice, ořechy a dýně. KRÁSA !!!! Děkujeme !!!!  (foto v galerii)

A na závěr října jsme si připomněli naše Dušičky a dnes už i u nás známý Halloween. Sešlo se nám ve třídě spoustu malých duchů a strašidýlek. Tak toto nás fááákt baví!!! (foto v galerii)

 

Hovorové hodiny 11.11.2019

Hovorové hodiny dne 11.11.2019 se ve třídě 1.A z důvodu nemoci třídní učitelky nekonají. Náhradní termín bude včas oznámen. Děkuji za pochopení R.Z.

Dolní Kounice

Prvňáčci a druháci včera navštívili peklo i nebe na zámku v Dolních Kounicích. Jestli chcete načerpat první adventní náladu, podívejte se na školní galerii pod heslo Dolní Kounice.

Rozvrh hodin

1.A 0 1 2 3 4
Pondělí Pl / Aj Čj M Čj
Úterý Čj M Čj Tv
Středa Čj M Čj Prv Vv
Čtvrtek Pl / Aj Čj Prv Pv
Pátek Čj M Čj Hv

Galerie