1.C

1.C

Mgr. Ivana Oršelová

Dobrý den.

Hlásíme se Vám již ze třídy 1.C. Máme našeho krásného maskota třídy - klokánka Páju. Ten nám pomáhá v rozkoukávání se po třídě
a po všem novém. Naše cesta ve třídě Klokánků začala již 4.září 2017. Dočkali se všichni - Vy máte doma prvňáčka - já nové žáčky
a děti celou školní docházku - se spoustou  dobrodružství, povinností,  ale i legrace a navazování nových přátelství.

Všem nám přeji, aby naše vzpomínky na tento školní rok byly co možná nejkrásnější. Vám rodičům přeji , aby vaše nervová soustava unesla všechny zátěžové situace, které na Vás budou útočit z písanek i Slabikáře či matematiky. Dětem přeji jen hodně sil a úspěchů, aby rychle našly své místečko na slunci a poznaly se s novými lidmi a dařila se jim práce bez pláče a mnoha slziček.

Pojedeme pomalounku a vždy nám k tomu pomůže naše p.učitelka.

Už nosíme i  domácí úkoly -  jen připomínáme - hledejte zelený puntík.

V pátek ho zatím nehledejte- dodržujeme totiž víkendy.!!!!!!!

​Tak se opět hlásíme:

ve VV - tedy ve výtvarné výchově jsme již použili vodové barvy na ubrousek , kam jsme si položili   - ovoce

Také už poznáváme písmenka a snažíme se pracovat s pracovními listy , hrajeme různé hry a soutěže nejen v matematice , ale i v jazyce českém - známe i zkratky ŽA, SL,M , PRV.

Koukněte se -prosím- na naše fotečky!!!!!!!!!!!

Ale milí rodičové  - pohádky nás baví -...třeba  O perníkové chaloupce. Denně soutěžíme v naší třídě Klokánků a sbíráme diamanty - ti co budou mít za 2 měsíce nejvíce - dostávají odměnu!!!!

Zhodnocení měsíce září

Milí rodiče,

hodnocení měsíce září:

Všichni se moc snažíme a plníme si všechny povinnosti ve škole( např. vyprávění pohádek,básničky, uvolňovací cviky,čísla 0-5, plaveme i v bazénu-moc se nám to líbí atd...).

 A tak pěkně pokračujeme ve výuce- poznáváme písmenka... třeba  A,L,M,S , ale také i slabiky ... dá nám to fušku,ale my se moc snažíme. Psaní je sice složitější...dostaneme se do toho. V matematice máme porovnávání a již budeme mít  i operace se s sčítáním.

Třídní fotografie

Rozdána fota  dne 6.10.2017, cena 190 Kč

Když nebudete chtít,vraťte celou serii tř.uč.

​Děkuji za zaplacení.

9.10.2017 Mimořádné třídní schůzky

Zhodnocení měsíce října

Všichni se moc snažíme, učíme se písmenka a slabiky, počítáme do 5 (sčítáme, pracujeme s číselnou osou, <, =, >), také ty uvolňovací cviky nám někdy dávají zabrat - ale my to dáme !

16.11.

16.11. - jsme si museli zkusit  - jak nám jde určování zeleniny - propojení s výukou v prvouce, pak byla degustace zeleniny a kresba. Moc se nám to líbilo, skládali jsme i písmena ze zeleniny a  podařil se nám i PANÁK.

16.11. budeme mít ukázku cvičení - Tělák s Gumou

Už se snažíme krásně cvičit tahy a části písmenek - moc se snažíme ........tedy nám to i jde...POZOR ... zatím tužkou......

A už se chystáme i na prosinec

tak tady máme nějaké akce a přejeme klidný adventní čas:

4.12.              besídka    chystáme prográmek  i za naši třídu

5.12.             Mikuláš ( možná i čert ? ) přijde i do třídy a bude velké překvapení

6.12.             adventní a zároveň i zimní výlet  - Náměšť na Hané

PF 2018

 Nějak nám ten čas  ve škole utekl . Máme za sebou čtvrtý měsíc a čekají nás krásné svátky roku - Vánoce. Všem rodičům i dětem přeji příjemné prožití svátečních chvil s rodinou a do celého nového roku mnoho štěstí a zdraví.

 V týdnu od 8.1.-12.1. jsme se zapotili velice-měli jsme první písemná prověření....uf ...máme to za sebou...a představte si...máme pěkné výsledky .......a  VŠICHNI

Druhé pololetí

15.1.          třídní schůzky    16,00

31.1.          rozdání prvního našeho vysvědčení

                  (přijde i kouzelník)......

2.2.            pololetní prázdniny

5.2.-9.2.     jarní prázdniny

A tak máme 1.pololetí ukončeno - dne 31.1.

Dostaneme vysvědčení a už se zase snažíme získávat mnoho nového ...z prvouky ...o těle, zdravé  a nezdravé potraviny , stopy ve sněhu u jednotlivých zvířátek , pohádky a básničky.... ve výtvarné výchově  stopy ve sněhu , mrazíka....víme , že ročním obdobím stále vládne zima...také i fota...

Od 1.2. k nám přišla nová žákyně...Sofie Smrčková ​i nová p.asistentka  ..Bc.Margita Boháčová

Portrét maminky

Vše ve fotogalerii....zkusili jsme  portrét maminky....podle jména  poznáte, zda jste to vy a zkoušeli jsme i zimní olympijské disciplíny ...také jsme malovali  krasobruslařku a lepili lyžaře...moc se povedlo... (projektík )

Vv a Pv nás baví

...šašek se nám povedl (měli jsme téma....masopustní masky)

V písance píšeme slova i věty...

Velikonoční prázdniny připadají na čtvrtek 29.3. a pátek 30.3.

Škola v přírodě

Už to začíná..balení kufrů,mnoho věcí a informací od p.uč., ale za pár dní začíná naše vysněná Škola v přírodě....těšíme se moc a vůbec ...trochu se vzdálíme od rodičů, přece v přírodě se nám bude líbit. Veškeré informace v našem kontaktním deníku.

Tento týden

Tento týden ukážeme.......jak nám jde vše ve škole , abychom mohli rodiče překvapit , že jsme se vše dobře naučili ..... ​po návratu budou třídní schůzky

Recitační soutěž

Byla vyhlášena ..recitační soutěž.. každý  "piluje"  tu svoji básničku na třídní kolo... popřípadě i školní kolo .. a 14.6. budou ukázky básniček pro rodiče.

Škola v přírodě

1.den:

 Milí rodiče. 

Autobus nás zavezl na místo ....Rokytno..Cesta probíhala bez problémů , koukali jsme na krásy přírody. Dívali jsme se na okolí této malebné vesničky , potom jsme měli dobrý  oběd.  Trochu jsme si odpočinuli a vyrazili jsme na blízkou louku...kde jsme se dozvěděli,že naše ŠVP...má název...Skřítkové. Večer jsme začali psát i náš deník . Každý si vymyslel , jak se jako skřítek , bude jmenovat a plnili jsme  i několik úkolů.  Uléháme do postýlek hodně unavení s mnoha novými zážitky. Zítra se moc těšíme na vše nové,  moc Vás všechny zdravíme a nebojte se....cítíme se zde hezky.

Fotečky jsou i ve fotogalerii.

2.den

Tento den byl velice zajímavý , dopoledne..bylo učení skřítků a moc nás to bavilo..hlavně se to vše točilo o přátelství (ale bylo tam i málo nějakého počítání) ale vše...milí rodiče.. šlo moc dobře  a kdo potřeboval nějakou radu přispěchal na pomoc jeho kamarád či kamarádka. Odpoledne bylo i to, že.. přátelství  má i svá srdíčka ,která se nám povedla  potom i pěkně obtisknout na trička....moc povedená činnost , kterou jsme zakončili delší vycházkou do vesnice Rokytno. Jsme moc hodní a všichni  dokonale uklízíme i své postýlky a jídlo nám moc chutná. Koukněte zase do fotogalerie.

3.den

Tento den začal krásným východem slunce. Sluníčko nás doprovázelo celý den ...to nám umožnilo mnoho akcí ...skládání šifry, stavění domečků pro skřítky , večer nás čekal táborák s opékáním špekáčků a večerní stezkou odvahy s krásnými lucerničkami...to  tedy bylo pro nás krásné a moc jsme si užili...potom  následovalo mytí zoubků a hurá do postýlek .... nové fotečky jsou zase ve fotogalerii. Rodiče milí ...moc se nám zde líbí a všechny vás moc pozdravujeme.

4.den

Tento den byl opravdu zajímavý, nejdříve něco málo školních povinností, potom jsme dostali dopis od skřítka Modrovouse a v něm úkol, že  máme skládat puzzle krásného skřítka..a to  družstva  zelených, žlutých a červených čepiček. Pak se vybarvovalo a skládalo do tvaru...který nám zadal hlavní skřítek. Odpolední klid byl  důležitý, protože jsme šli hledat do lesa klíček od pokladu ...  vydali jsme se cestou- směr Medlov...s pokračováním k rybníku Sykovec...celkem jsme ušli 7 km . Cesta byla lesem., sluníčko nám svítilo ..moc se nám to líbilo. Večer jsme si rozdělili poklad a představte si... udělali jsme si i pyžamovou párty.

Moc se už všichni na Vás těšíme a posíláme velkou pusinku.

Pěkné prožití prázdnin!

29.6. končí naše krásné putování první třídou , opravdu jsme byli móóóc šikovní a vysvědčení .... milí rodiče  ... vás přesvědčí vysvědčení. 

Pěkné prožití prázdnin.

​Všem(dětem i rodičům) moc děkuji za kytičky a dárečky a přeji krásné prožití volna (červenec a srpen).

Galerie