9.C

9.C

Mgr. Jitka Maradová

  1. Černý František
  2. Članěk Dominik
  3. Ištok Michael
  4. Jandora Michal
  5. Midani Adam Najjar Dit
  6. Štigler Pavel
  7. Šubert Michal
  8. Toufar Patrik
  9. Vejhonková Kristýna
  10. Zajíc Richard
  11. Zukal Jakub

8.ročník jsme zakončili výletem do Olomouce a i  přesto, že to byl nejdeštivější den v měsíci květnu, výlet se nám líbil a užili jsme si ho. Fotky z výletu v galerii.

Vysvědčení dopadlo dobře, nikdo neměl nedostatečnou a někteří žáci - Michal Jandora, Kristýna Vejhonková  se dokonce zlepšili v prospěchu a někteří žáci  dostali i pochvaly za skvělé výkony ve sportu a za reprezentaci školy na sportovních akcích. Michal Šubert za reprezentaci ve fotbale a Patrik Toufar za reprezentaci školy v atletice, Michal je i mimo školu výborným fotbalistou ve Spartě Brno a Patrik se i mimo školu účastní závodů v atletice ve skoku do dálky a reprezentuje ČR ve své věkové kategorii. Oběma klukům přeji mnoho dalších úspěchů.

V I.pololetí 9.ročníku bude nejdůležitější, aby si všichni vybrali střední školu či učební obor a udrželi si prospěch, výborné by bylo, kdyby se všichni zlepšili. Chování by mělo být také v pořádku, protože i to přijetí na střední školy a učiliště může ovlivnit.  Přeji  tedy hodně sil a společně jistě vše zvládneme.

Akce, kterých se v dohledné době zúčastníme

18.11. Návštěva SOU Olomoucká

22.11. Veletrh středních škol

5.12. Návštěva Úřadu práce ( volba povolání)

16.12. Kdo si hraje, nezlobí – tradiční školní soutěž

           ve sportovních disciplínách

20.12. Návštěva vánočních trhů na Náměstí Svobody

Třídní schůzky

Dne 11.listopadu proběhly třídní schůzky, účast rodičů byla stoprocentní. Všem rodičům děkuji, že si udělali čas, a doufám, že se v pololetí opět uvidíme a že budu mít pro každého jen dobré zprávy.

Postřehy žáků 9.C z návštěv SOU a SŠ a z Veletrhu SŠ a SOU

Během listopadu žáci navštívili SOU Olomoucká, Charbulova a Jílová, a také Veletrh SŠ a SOU.

Zde postřehy žáků :

- líbily se nám praktické ukázky a zařízení škol

- bylo fajn, že jsme si mohli něco zkusit i vyrobit

- nejvíce se nám líbilo na SOU Charbulova

- exkurze nám pomohly s výběrem školy

- k vybraným školám jsme se dověděli další informace

Informace pro rodiče

26. února byly žákům předány přihlášky na SOU a SŠ. Připomínáme, že termín doručení přihlášek na SOU a SŠ je NEJPOZDĚJI do 15.března 2014. ( osobně nebo poštou)

Co nás čeká v dubnu

3.4.             program  : Cesta k planetám v nově zrekonsruovaném  planetáriu

14.4.           v 17 h třídní schůzky

17. -18.4.    velikonoční prázdniny

30.4.            hudební program bubnování v tělocvičně

 

V týdnu 22.4. – 24.4.  přijímací pohovory na SOU a SŠ, všem žákům přeji, aby byli přijati na učební obory a střední školy, které si vybrali.

Velmi povedený apríl v 9.C

Musím říci, že takového apríla jsem už dlouho nezažila. Došla jsem do třídy a chystala se učit matematiku, ale ještě jsem si neodpustila kázání o zapomínání, ulívání se ze školy, všichni byli náramně hodní, poslouchali mě, vyjímečný stav. Když jsem domluvila, postavil se Patrik a že se musí omluvit.

To mě rozčililo, protože se omlouval už minulý den a tak jsem spustila, co že to zase nemá. A Patrik se začal zdlouhavě omlouvat, ať se nezlobím... Zarazila jsem ho a řekla, ať to zkrátí a ušetří mě výmluv, když mu do toho zazvonil telefon a on mi říká : "Počkejte, já si jen něco vyřídím... " V klidu začal mluvit do telefonu –  "jo, ona mi tady zrovna něco říká, jo, jsem ve škole, jo.... "

Nevěřícně jsem na tu do nebe volající drzost koukala a chystala se Patrika seřvat jako nikdy. "Paní učitelko , to je apríl, volali na mě kluci i Kristýna z lavic. " ( zřejmě jim došlo, že by to Patrik nemusel přežít).

Musela jsem uznat, že tento apríl se opravdu povedl a že jsem se už dlouho tak nenasmála.

Den Země v naší třídě

Den Země jsme oslavili po velikonočních prázdninách a i když se nás sešlo jen málo – většina žáků třídy dělala přijímací pohovory,Den Země jsme si užili. Nejdříve jsme si povídali, proč se Den Země slaví a pak vyplnili za pomoci internetu pracovní listy, v kterých jsme odpovídali na otázky o historii vzniku Dne Země a počítali příklady o produkci a recyklaci odpadu. Měli jsme naplánované úklidové práce na hřišti, ale špatné počasí nám změnilo program a úklidové práce proběhly jen ve škole.

Všem, kteří měli přijímací pohovory či zkoušky jsme drželi palce a byl to hezký den.

Květen

2. a  9. května  ředitelské volno

7. května ,13. – 15.00 h prodejní aukce výkresů žáků naší školy

                pro rodiče

15.května  program  Draví ptáci na hřišti

23.května   výuka bude zkrácena jen na pět vyučovacích hodin

                   z důvodu voleb do EU parlamentu

28.května v kině Scala výukový program : Indonésie, země kanibalů

Sportovní den

Z naší třídy sportoval jen Michal Šubert a my ostatní jsme se vydali na společnou vycházku do města. Udělali jsme si ještě pár společných fotek a dali si dobrou pizzu na Kobližné. Počasí nám jako vždy přálo – vítr a zima... Ale i tak to bylo pěkné dopoledne.

Červen

jednodenní školní výlet – termín bude upřesněn

3.června   focení tříd

9.června  třídní schůzky

16.června  závěrečná pedagogická rada

 20.6. Sportovní den            

24,6.  Závěr školního roku, rozloučení s 9.ročníkem ( 25.-27.6. mimořádné ředitelské volno)

Červen

Už nás čeká jen slavnostní rozloučení devátých ročníků, které se uskuteční po vydání vysvědčení v úterý 24.6.v 8.50h  ve vestibulu školy. Naposledy se potkáme se všemi pedagogy, kteří nás v průběhu školní docházky na ZŠ Horní učili a také s paní ředitelkou. I rodiče jsou srdečně zváni.

A pak už jen prázdniny a další etapa života – studium střední školy či učebních oborů.

Všem hodně štěstí a úspěchů přeje

Mgr. Jitka Maradová

Galerie