1.A

1.A

Mgr. Kateřina Kubínová

…a je to tu…

celé prázdniny jsme na to čekali, pořád jsme o tom mluvili, každý se nás na to ptal a teď konečně je to tady : JSME PRVŇÁCI!

Všechno to začalo v pondělí 4. září 2017, kdy si děti poprvé sedly do lavic a já si stoupla před tabuli a Vy si dojatě uvědomili, že už doma nemáte žádného maláčka...Myslím, že na to kolikrát se to už stalo mně, jsem v porovnání s dětmi byla o hodně nervóznější než oni, ale nakonec všechno dobře dopadlo.

Dnes už máme za sebou celých 14 dnů, takže se pomalu stáváme mazáky… no to asi ještě ne, ale jde nám to náramně. Domluvili jsme si pravidla třídy a Vám teď dlužíme vysvětlení, jak poznáte i na dálku, jak se nám daří je dodržovat. Každý měsíc s námi bude putovat za poznáním jiné zvířátko, takový průvodce, kterému budeme každý týden hlídat jednu hvězdičku, která může od pondělí do pátku buď zezlátnout – to když jsme absolutní vzorňáci nebo zčernat – to když s námi ve škole něco není tak, jak má být. Čím víc černé, tím je to větší boj a silnější důvod si doma popovídat. Za 4 zlaté hvězdičky na nás navíc čeká možnost vybrat si dáreček z kouzelného kufru.

Na závěr mého prvního povídání mi dovolte, vážení rodiče a přátelé 1.A, abych Vám popřála to stejné co Vašim dětem a vlastně i sobě – radost z práce…a že ji před sebou máme, klid  – a že ho budeme potřebovat, nadhled – a že je opravdovou nutností, pohodu – a že je jí někdy v tom spěchu  pramálo … prostě přeji krásný školní rok, na jehož konci si společně řekneme : UŽ NEJSME PRVŇÁCI, ALE STEJNĚ JSME JEDNIČKY!

                                         Tak ještě jednou – držte se a mějte se hezky! K.Kubínová

...a další podzimní pozdrav...

Posílám fotky jako poděkování za spoustu dobrého podzimního ochutnáváníčka... a pro radost taky pár obrázků z plavání, které nás také poměrně dost baví...koho by taky nebavilo! 

Příště se můžete těšit na mírně strašidelné halloweenské fotky.

Zatím se mějte moc fajn. K. Kubínová a prvňata z I.A

Adventní pozdrav

Užíváme si s dětmi, jak jen to jde. Posílám fotky z „GUMITĚLÁKU“, kde jsme si prověřili, že se starou dobrou skákací gumou se dá užít spousta zábavy i dnes.

Dále z našeho andělského vystoupení, které se snad povedlo, alespoň si to myslíme podle Vašich moc pěkných ohlasů.

Další jsou z  Mikulášského nadílení ve škole a z adventního zámku v Náměšti na Hané. Tam nám bylo také moc hezky. Vy se můžete podívat nejen na zámek, ale i na to, jak soustředěně jsme pro Vás vyráběli baňky.

V pondělí jsme navštívili Planetárium, kam jsme byli pozváni nejen na povídání o hvězdách, ale i na krásný příběh o holčičce, která chodila vzhůru nohama.

A teď už se pomaloučku blíží samotný konec roku. Vyrobíme ještě přáníčko a ozdobíme pomeranč, aby byly Vánoce u Vás doma jaksepatří voňavé a pak už vše bude jen ve Vašich rukách.

A tak mi na závěr dovolte jen pár slov, které mě teď napadají o adventním čase, o době očekávání a rozjímání…taková by totiž měla být, ale ona je to taky doba stresu a spěchu a plnění povinností, které nás prostě pořád dohánějí. Ale dobrá zpráva je, že záleží nejvíce na nás, jakou si tu dobu vánoční uděláme. A tak Vám dnes posílám pozdrav s přáním krásných a požehnaných svátků plných klidu, pohody a lásky.

A v novém roce ať má vždycky všechno dobrý konec J - však víte! 

Novoroční pozdrav

tak už se píše rok 2018 ! Nějak zbytečně rychle ten čas letí. Za pár dnů dostanou děti své první opravdické vysvědčení. Musí si je, to dá rozum, zasloužit a tak budeme v příštích dnech psát pololetní práce, se kterými se pak pochlubíme na třídních schůzkách. Nejsou to samozřejmě klasické písemky, jsme teprve prvňata, ale ukážeme Vám, co nám jde a co si zaslouží ještě pořádně natrénovat.

V matematice počítáme do 8, porovnáváme a rozkládáme čísla, cvičíme se v logickém uvažování. V českém jazyce trénujeme čtení po slabikách, opisy, přepisy a také diktáty. Tak nám držte palce!

Než se dnes rozloučíme, dovolte mi do roku 2018 ještě jedenkrát popřát všem spoustu lásky, klidu, pohody a hlavně zdraví – toho nejvíc!

Akce, které nás čekají v nejbližší době

15.1.2018             třídní schůzky v 16.00 hod

31.1.2018             pololetní vysvědčení

  2.2.2018             pololetní prázdniny

5.2. – 9.2. 2018    jarní prázdniny

Pololetní pozdrav

Je to zkrátka neskutečná rychlost! Máme za sebou celé pololetí! Nebylo a není to vždycky jednoduché, ale zvládli jsme to. První vysvědčení, tedy jen jeho výpis, máme v ruce a asi je už i po oslavách…to je dobře. Všichni jsme si oslavu zasloužili .
Tak pěkné prázdniny a nezapomeňte se podívat na fotky z našeho setkání s kouzelníkem, které bylo super!

SNĚHULÁCI PRO AFRIKU

Naše třída se letos zapojila do zajímavého projektu SNĚHULÁCI PRO AFRIKU.

Hlavní myšlenka nás oslovila. Děti v Africe si sněhuláka nikdy nepostaví, mnozí z nich se ale nedostanou ani do školy. Na první informaci nic nezměníme, s tou druhou je v našich silách něco udělat. Proto jsme se rozhodli zapojit. Sníh nám sice nenapadl, ale to nás nemůže zastavit. Sněhuláky jsme vymodelovali, nakreslili, vystříhali a taky složili z vlastních těl.

Všem dětem a rodičům, kteří nás podpořili a poslali nám startovné, děkuji. Věřím, že je dobře už od mala pěstovat v dětech pocit sounáležitosti a odpovědnosti za ostatní.

Podívejte se na fotky, které Vám tuto charitativní akci přiblíží. 

Na shledanou při jarním pozdravu.

P.S. Snad se i počasí umoudří a my se už budeme moci radovat ze sluníčka a tepla. Zatím se opatrujte, pevné zdraví !

Den pro dětskou gymnastiku

Podívejte se, pokud máte zájem, na fotky z dne pro dětskou gymnastiku. Pokud chcete vědět více, poslužte si v aktualitách. My jen dodáváme : SUPER CVIČENÍ !!!

Jaro je v rozpuku....

a u nás se stále něco děje. Posíláme fotky z Dne Země, v rámi něhož jsme Vám pískovali obrázek motýla. Práce se nám dařila, dokonce jsme prý byli šikovnější než naši "velkáči" ze třetích tříd...no někdo musí být nejlepší. 

Na dalších fotkám můžete vidět, že jsme skalní fandové ledního hokeje. Dokážeme fandit v písance i v bazénu! Nutno říci, že Kometa nás potěšila více než nároďák.

Poslední 2 série fotek jsou z léty prověřené akce s názvem ZDRAVÉ ZUBY, která má úspěch mimo jiné i díky super dárkovému balíčku a Hurvínkovi, jehož humor je nesmrtelný a baví děti mnoha generací a naopak z novinky mezi našemi akcemi - pořadu TA BRNĚNSKÁ BRÁNA. Zkusili jsme si dávné hudební nástroje, ledaco se o nich dozvěděli a měli jsme se fajn.

Teď se chystáme na školu v přírodě, což je zejména pro mě hektické období, ale doufám, že to bude stát za to. Udržujte děti ve formě a těšte se na osobní volno :-)! Připomínám lékařské potvrzení a bílé tričko  :-). Poslední informace mám pro Vás nachystané na příští týden.

Hned po návratu proběhne třídní a školní kolo recitační soutěže a 14.6. výstava poezie a vystoupení vítězů.

Všem děkuji za vzornou spolupráci a těším se na třídních schůzkách 11. 6. na shledanou.

Tentokrát to netrvalo ani tak dlouho...

a znovu se Vám hlásím. Tentokrát z atletických závodů v běhu na 100m. Závod se ukutečnil na našem školním atletickém oválu a tak jsme se jako domácí cítili velmi dobře. Bez bázně do závodu nastoupili téměř všichni prvňáčci z naší školy. Na fotkách se můžete podívat, kdo se umístil mezi prvními osmi...ale ono o to přece ani tak nešlo, spíše o naplnění hesla, které dnes vlálo na cílové bráně : SPORTUJ S NÁMI!

Tak se loučím slovy klasika : Sportu zdar, běhu zvlášť!

ŠKOLA V PŘÍRODĚ ROKYTNO 2018

Tak jsme se dočkali ! Konečně přišel náš čas a my mohli společně vyrazit na školu v přírodě. Cestu jsme zvládli jako nic, stejně jako ubytování a první výborný oběd a večeři...někdo musí být nejlepší!

Jsme v kraji zázraků a bájných bytostí a skoro to vypadá, že nás mezi sebe přijmou skřítkové. Tak držte palce a podívejte se na fotky, které Vás ujistí, že jsme prostě  pohodáři, dobrodruzi a šikulíni.

Pozdravy a pusy posílají všichni z Rokytna !

2. DEN

Tak to vyšlo. Jsou z nás skřítkové. Jestli je to tím, že jste nám drželi palce, tak jste dobří…to máte asi po nás! Tak máte další úkol : držte ty Vaše brněnské slejváky hezky daleko od Rokytna. My si totiž zatím užíváme jen a jen sluneční dny.

A na závěr hlášení pro maminy : jíme dobře, spíme dobře, chodíme dobře, zlobíme jen maličko a stýská se nám velmi přiměřeně. KONEC HLÁŠENÍ.

P.S. Foto posíláme skřítkovskou rychlopoštou.

3. DEN

Máme za sebou doopravdy krásný den. Nevíme jak Vy, ale my si užíváme sluníčka přímo plnými hrstmi. Všechno se nám daří. Nechceme vypadat jako náfukové, ale někdo prostě musí být nejlepší. Ráno dlouho spíme a kdo ne, ten tiše leží v postýlce a čte si…chápu, že se tomu nedá věřit, ale podívejte se , já mám fotodůkaz . Pak snídáme a předstíráme učení. Po procházce a po plnění úkolů nás čeká oběd…a zase to musím napsat : Sabča, Alex, Maty, Nela a spoustu dalších jsem opakovaně přistihla u toho, že si jdou přidat…chápu, že se tomu špatně věří, ale já to viděla na vlastní oči.

Na výpravy chodíme jako jeden muž, tedy přesněji pidimuž.….za 15 minut se zapaluje velký skřítkovský táborák a u toho, jak sami uznáte, nesmíme chybět ani kvůli Vám.

Tak ještě zítra poštou a v pátek naživo. Posíláme pusu do Brna!

4. DEN

…všechno má svůj začátek i konec. A my se právě přiblížili ke konci už jen na maličkatý kousek. Máme za sebou pořádný výlet, dobrou zmrzku, hledání klíče od pokladu, který jsme si  spravedlivě rozdělili, pyžamovou party se světýlky a teď už jen slaďoučký spánek.

Zítra už to nebude taková romantika, balení a úklid nám nepřipadá takové dobrodrůžo, na které jsme teď zvyklí, ale co se dá dělat…

Vy si pro nás připravte dobré uvítací menu, bo konkurence tady byla veliká .

Podle plánu bychom měli dorazit po dvanácté hodině. Z autobusu budeme volat paní zástupkyni a ona dá do aktualit na webové stránky ty nejbližší informace o příjezdu. 

Tak na shledanou zítra!

Posílám poslední dávku fotek.

…uteklo to jako voda

…a my se máme loučit! Naštěstí s většinou jen na prázdniny a pak se zase budeme potkávat, už jako druháci. Opouští nás jenom Kuba a Sam. A tak jim za všechny přeji bezva partu v nové škole, plno jedniček a hodně štěstí.

Úplně všem děkuji za příjemnou spolupráci a přeji krásné léto plné sluníčka a pohody.

A teď poslední rozkaz dne : Na mě a školu zapomeňte … ale za dva měsíce držím místo všem našim druhákům, tak mě v tom nenechte samotnou :-).

Tak ještě jednou : oficiálně odpískávám školní rok a …PRÁZDNINUJEME !!!!!!!!!!

P.S. Poslední fotky posílám z cesty do kina, výletu na Kraví horu a plavča.

Galerie