2.A

2.A

Mgr. Kateřina Kubínová

Začínáme…

Prázdniny uletěly bůhví kam a my jsme zase tady…ale máme spoustu dobrých zpráv. Tak např. sešli jsme se ve stejném složení, nikdo nám neodešel, nikdo se nepřestěhoval a tak si můžeme kamarádů užívat hned od 1. září…a taky to plnými doušky děláme. Je to paráda a proti loňským obavám je na nás všech zřejmé, že jsme se z prvňáků proklubali k ostříleným mazákům a že nás hned tak něco nerozhází. Za sebou jsme nechali námořní plavby, oblázky, mušličky, velryby, lodě i mořské kapky a teď jsme třída plná medvědů…ale nesmíte si představit nabručené, velké, lehce ospalé, obrovské tvory, ze kterých jde hrůza, a které se měří v obýváku a drápem dělají značky do stěn, to ne…my jsme spíše medvíďata, i když hrůza z nás občas jde taky . Když mrknete na fotky, pochopíte a můžete zkusit hádat, kdo se  školy nemohl dočkat, kdo se docela těšil, kdo si řekl, že to dá a na kom se bude muset páchat násilí .
No a ještě máme jednu novinku…přišla posila pro paní učitelku, jmenuje se Gabriela Šmoldasová, a protože je sympatická a milá, tak se na práci s ní moc těšíme, protože usměvavých dospěláků není nikdy dost.
Tak tedy rozjezd máme za sebou, po všem tom shonu a zmatku s přihlašováním se do kroužků, družiny, po náborových a ukázkových hodinách se vše usazuje do těch správných kolejí a my vyjíždíme zdolávat úkoly pro druháky.
Tak nám držte palce…teda v našem případě TLAPKY!

Podzimní pozdrav

Dnes jsou Dušičky, počasí v poslední době připomíná houpačku, ale my, medvědi, jsme pořád ve formě…uvidíme, co s námi udělá zima.

Letos bereme rok útokem. Už v říjnu máme díky projektovému dni po vánočních dílnách, které byly letos vyhlášeny pro celou školu na úterý 25.10. Naše třída vyráběla vánoční koule z textilu s originálními obrázky. Bylo moc příjemné, že nám s prací přišly pomoci deváťačky a tak nám to šlo dobře od ruky. Však uvidíte sami.

Oslavili jsme i halloween. Posíláme fotky, aby bylo jasné, jak nám to slušelo!

A teď jen pár informací o akcích, které nás čekají:

16.11. : Vánoční focení : systém stejný, fotky dostanete domů a rozhodnete se, zda o ně máte zájem

21.11. : divadlo Reduta

25.11. :  Adventní výlet : velice rádi bychom vyrazili na výlet do Dolních Kounic, seznámit se s andělem, čertem a Mikulášem a nadýchat se kouzla adventu      

29.11. :  Rozsvícení vánočního stromku : již tradiční akce spojená s vystoupením našich žáků a s vánočním jarmarkem, která se koná ve vestibulu naší školy

                                                                 Zdravíme všechny naše stálé i nové příznivce! Medvíďata z II.A

Divadelní představení v Redutě

V rámci projektu Soutěž s Donem, do kterého jsme se přihlásili, jsme dostali vstupenky na divadelní představení Nevyřáděný dědeček. Našim úkolem teď bude namalovat divadelní program s vlastním dědou, poslat jej do divadla a čekat na slosování, protože máme  šanci získat i některou z cen, ale i kdyby ne, představení bylo super. Moc jsme se nasmáli a užili si to….a tak zdravíme všechny nevyřáděné dědečky !

Posílám pár fotografií, které snad přiblíží atmosféru a mohou Vám ukázat, že divadlo může být někdy hodně interaktivní :-).

Zimní výlet do Dolních Kounic

A další zpráva…. Na svatou Kateřinu jsme vyrazili na zimní výlet do Dolních Kounic, kde jsme se  setkali s andělem a čertíkem, kteří nás provedli samotným peklem, splnili jsme předepsané úkoly a dostali se šťastně až ke svatému Mikuláši. Ten koukal, jak umíme zpívat, nabídl nám stálé nebeské angažmá, dal nám nadílku, anděl požehnání a my jsme se vydali zpátky k Vám, do Brna.

Za kvalitu fotek se omlouvám, byl to fofr a hlavně špatné světelné podmínky a hlavně naprosto amatérské a ne moc šikovné ruce, ale mám i dobré zprávy. Celou akci nafotil taky profik a Vy si můžete fotky prohlédnout na :

www.zamekkounice.cz

galerie

školy na hradě

ZŠ Horní 25.11.2016

Přihlašovací jméno: zshorni

Heslo: hornaci

Adventní čas v medvědí třídě

Prožíváme znovu jednu z nejkrásnějších částí roku. Škola i třídy jsou vyzdobené, stromeček rozsvícený, Mikuláš s čerty a anděly za dveřmi, dopisy Ježíškovi odeslané, přání vyřčená...dovolte mi přesto ještě jedno vyslovit : ať Vám na Štědrý den u stolu nikdo nechybí, ať se splní Vaše přání a do nového roku hodně štěstí, lásky, klidu a pohody !

Posílám zase pár fotografií.

A jsme v novém roce ...

v roce 2017, zase o rok moudřejší, zkušenější a starší...ale nám to tak vyhuvuje. Pořád se máme na co těšit.

Tak začali jsme projektem Mise plus se společností EON, která nás nejen poučila, ale také obdarovala hezkou taškou a  tričkem. Pokračujeme v projektu ČTEME S DONEM, těšíme se na autorské čtení a autogramiádu a byl u nás i kouzelník. Letos poprvé totiž přišel nejen ukázat své neuvěřitelné kousky, ale i vyčarovat pololetní vysvědčení. A povedlo se mu to skvěle. Všichni jsme dostali krásné známky a poslední lednový den jsme si řádně užili.

Protože nemůžete být s námi, zase posíláme fotografie, na kterých pozorní prohlížitelé uvidí, jak jsme se bavili a někdy nevěřili svým očím.

P.S. A Lucinka si dala s námi lízátko....poprvé, co ji známe :-) !

Ani v zimě nespíme...

Ačkoli jsme medvědí třída, ani v zimě nezahálíme. Díky projektu ČTEME S DONEM jsme měli možnost besedovat s paní spisovatelkou S. Sandras. Bylo to moc příjemné setkání, které bylo ukončené autogramiádou. Užili jsme si to, některé děti rovnou začali psát své vlastní knížky...co víc si přát.

Další akce - návštěva Planetária byla taky super. To ostatně poznáte i z přidaných fotografií.

Hezký zbytek zimy ! 

Já rád rytmus, ty rád rytmus

Posílám další fotky, tentokrát z návštěvy klubu na Leitnerové. Další moc podařená akce. Děti si to náramně užily. Byly přímými aktéry představení o hudbě, melodii a rytmu.

Jarní pozdravení

Někdy mě rychlost času téměř děsí. ...mám pocit, že jarní prázdniny byly před chvilkou a už začínají ty velikonoční, jaro je v plném proudu. Venku všechno kvete a jestli to tak půjde dál, za chvilku tu bude konec školního roku...ale to trošku přeháním, já vím :-). Čeká nás ještě škola v přírodě a spoustu dalších věcí.

Podívejte se na velikonoční fotky a taky na fotky z dopravní výchovy a z pořadu na Sládkové...a hlavně si užijte krásné svátky!

Naše sláva roste...

dokončili jsme projekt s Donem , o kterém jsem Vám povídala na třídních schůzkách a bylo to super. Naše třída se umístila na krásném 3. místě mezi kolektivy a co víc, kluci Jurmanovi dostali ocenění za své super básničky o medvědech a Lucka měla velké štěstí při losování o nejkrásnější divadelní program. No a Honza byl úplně za hvězdu, protože si dokonce...a to zcela bez přípravy...střihnul roli prince v pohádce...no ale, kdo jiný než HONZA by se měl ucházet o princeznu :-).

Posílám pár fotek a jen  připomínám : vybírám lékařský posudek o způsobilosti na školu v přírodě a černé tričko. Děkuji a zdravím!

Plackohraní a Den maminek ,,,,,

Posílám fotky z akce, která se jmenuje Plackohraní a ten název je fakticky dost přesný. Vyráběli jsme placky = magnetky pro maminky na jejich svátek a u toho jsme si náramně pohráli. ..přesvědčte se sami.

Vážení rodiče,
píši, abych Vám objasnila svoji zdravotní situaci a tím vysvětlila změny, které jsem byla nucena udělat. Od minulého týdne mám zcela zablokovaná záda. Chodím na injekce, které včera měly skončit. Místo toho je pan doktor vyměnil za infuze, které by měly být účinnější. Byla jsem zoufalá, protože školu v přírodě mi lékař velmi silně nedoporučil. Jako poslední záchranu jsem kontaktovala paní vedoucí do Rokyta a ta mi vyšla neuvěřitelně vstříc a posunula náš termín o týden, tedy od 5. 6. – 9.6. 2017. Věřím, že tím příliš nekomplikuji Vaše rodinné plány, ale je to asi jediná možnost, jak si s dětmi tuto akci přece jenom užít.
Děkuji za pochopení a zdravím.                                      Kateřina Kubínová

Bubnování v kruhu

Posílám další fotky...tentokrát z akce BUBNOVÁNÍ V KRUHU. Užili jsme si to parádně. Děti si vyzkoušely rytmické bubnování na různých typech bubnů a bubínků a já doufám, že z fotek alespoň částečně poznáte, že to stálo za to.

A ještě poděkování : díky všem, kteří mě podpořili SMS zprávou a také všem dětem, které mi namalovaly úžasné obrázky...to se to pak uzdravuje jako po másle. Věřím, že v pondělí jsem ve škole!

ŠKOLA V PŘÍRODĚ

Dokázali jsme to! Jsme zpátky na Rokytnu. Letos jsem to udělala obzvlášť napínavé, ale o to větší radost mám, že jsme v plné sestavě i síle tu.

Budu se snažit posílat každodenní pozdravy a hlášení :-). Tak tedy: cesta bez jediného problému s naprosto suprovým řidičem, ubytování dle přání, jídlo na jedničku a teď nás čeká první noc. Holky jsou v postýlkách i s pusou na čelíčku, pánové jen s letmým polibkem :-)...bo těm se přece nestýská :-).

Posílám první fota a vy doma nelelkujte a držte počasí na uzdě...z dneška si vezměte vzor....

                                                            Pusu posílají kovbojové a kovbojky ( dříve z Brna, nyní přechodně z ranče Rokytno :-) )

A  máme tu další den.

Klape nám to, máme se jako na...ranči a je nám dobře. Stýskání je tak akorát, jak se sluší a patří na správňácké kovboje.

A teď bleskové zprávy : - záda drží (docela )

                                      - Kamča bojuje se smutněním a jde jí to ( je statečná )

                                      - holky jsou svorné ( až na pár minihádeček :-))

                                      - kluci nezlobí ( když spí :-))

                                      - Vojta a Sofča jí ( taky zírám)

           KONEC. Další zázraky, zprávy a fota očekávejte zítra :-).

 A máme za sebou středu ...

A to byl pro nás den oslav - Honzula měl narozky - a výprav- navštívili jsme Blatiny. 

Počasí bylo lehce aprílové, ale díky tomu jsme pobyli i v malebné chaloupce s občerstvením, takže zase vítězství :-).

Podívejte na fotky a uvidíte sami.

Zítra je závěrečný den, večer, táborák, sprchovačka...a tak jen doufám, že stihnu i napsat, ale kdyby náhodou ne...vracíme se v pátek mezi 12 a 13 hod.

Tak už promýšlejte jídelníček,ale varuju Vás, tady vaří fakt moc dobře. I absolutní nejedlíci tu papkají, tak se musíte vytáhnout :-)!

  MOC ZDRAVÍME !

Už z domova posílám poslední fotky...třeba pomohou při vzpomínání a povídání.

                                                                                                                                              V pondělí na shledanou.

Galerie