7.C

7.C

Mgr. Jitka Maradová

Seznam žáků

1) Burianová Paulína

2) Doleželová Stanislava

3) Dušek Marek

4) Grůza Lukáš

5) Holcmanová Michaela

6) Hönigová Tereza

7) Jelínková Jarmila

8) Kárník Jakub

9) Máca Jakub

10) Matulová Libuše

11) Musiolek Vojtěch Patrik

12) Novák Marián

13) Oračko Patrik

14) Valík Petr

15) Vybíral Dominik

Plánované akce na 1. pololetí

Září..

Unikáty zemských muzeí - Moravské zemské muzeum (po letech je opět vystaven originál Věstonické venuše)

Říjen

Tradiční pouštění draků

Listopad

Návštěva brněnské mešity

Prosinec

4.12.  filmové představení Tři bratři v kině Lucerna

18.12.   Kdo si hraje, nezlobí

19.12.  Vánoční besídka ve třídě a vycházka na Vánoční trhy

Leden

12.1. třídní schůzky

26.1.  pedagogická rada - uzavření klasifikace a chování za I.pololetí

29.1.  vydání výpisů z vysvědčení - výuka jen do 11.40

30.1.  pololetní prázdniny

Listopad

Listopad byl pro nás velmi těžký měsíc.

V pondělí 10.11. nám přišla paní ředitelka oznámit, že náhle zemřel náš třídní učitel Martin Kubala. Smutek byl, je a ještě dlouho bude, veliký. Rozloučení s panem učitelem proběhne v pondělí 1.prosince odpoledne a my se s panem učitelem rozloučíme v naší třídě vzpomínáním na všechno pěkné, co  jsme s panem učitelem zažili. Nezbývá nám, než tyto těžké chvíle zvládnout. Naší novou třídní učitelkou je Jitka Maradová - paní učitelka, která nás od šesté třídy učí matematiku a fyziku.

Prosinec

Prosinec nám uběhl rychle, na začátku měsíce jsme se vypravili do kina Lucerna na film Tři bratři, který se nám líbil. 18.prosince jsme si zasoutěžili v Kdo si hraje, nezlobí a letos neskončili poslední. Poslední školní den si ráno uvaříme vánoční čaj, ochutnáme, co maminky a babičky napekly, dáme si dárečky a pustíme písničky, popřejeme si krásné a klidné vánoční svátky a pak se půjdeme projít do města na vánoční trhy. Počasí sice není vůbec vánoční, ale volno bude určitě pro všechny z nás, i pro paní učitelku, fajn. A co si přát do nového roku 2015 ? Atˇ je pro nás pohodový a šťastný.

Leden

I.pololetí se blíží ke konci, práce bylo více než dost - testy, zkoušení, opravování známek, třídní schůzky  ( poděkování všem rodičům, kteří si udělali čas a na třídní schůzky přišli). Ted už mámě před sebou poslední lednový týden, který bude o den kratší, protože jsou pololetní prázdniny. Ve čtvrtek dostaneme výpisy z vysvědčení a budeme mít tři dny na odpočinek a na to, aby druhé pololetí začalo  dobře a hlavně aby si někteří z nás zlepšili v druhém pololetí známky i chování.

A určitě nás čekají i nějaké příjemné mimoškolní akce, které pro nás paní učitelka naplánuje.

Plánované akce II.pololetí

Únor

Jarní prázdniny   23.2. – 27.2.2015

Březen

6.3.      9.00 přednáška o dospívání pro chlapce

13.3.    11.30 Planetárium    80 Kč

24.3.    12.20  ve výtvarné výchově návštěva výstavy Korunovační klenoty

Zatmění Slunce

Zážitek, který jsme si nenechali ujít a 20.března netrpělivě čekali, kdy zatmění  začne, ve fyzice jmsme si o zatmění Slunce povídali a pak i na vlastní oči. - tedy ne vlastní, protože se musí koukat jen přes speciální brýle - viděli. Ze Slunce byl vidět jen kousek  a každý z nás se podíval i vícekrát. Moc pěkná hodina fyziky.

 Planetárium (napsala žákyně 7.C)

Do planetária jsme šli v pátek třináctého, což se říká, že je smůla, ale náš den byl pěkný. Počasí bylo chladnější, ale dobré a vybírat si počasí stejně nejde, i cesta nebyl špatná, nikdo se neztratil. V planetáriu jsme se usadili do pohodlných křesel a program začal promítáním souhvězdí a přednáškou o planetách. Pak začal film o cestách do vesmíru a na měsíc. některým se v polohovacích křeslech chtělo i spát a i paní učitelka si zdřímla na chvilku a nasadila si sluneční brýle, aby to nikdo nepoznal (ale my poznali). Kluci se poštuchovali a dělali ve tmě blbosti, nakonec ale všichni koukali, protože film byl moc zajímavý. Když skončil, šli jsme na tramvaj a tam si Marián vzpomněl, že nemá batoh a museli jsme se vrátit, Naštěstí byl batoh pod sedadlem v planetáriu a mohli jsme jet v klidu domů. Na České jsme měli rozchod . byl to úžasný pátek.

Duben 

2.-3.4. Velikonoční prázdniny

6.4. Státní svátek - Pondělí velikonoční

13.4.  17.00 třídní schůzky

23.4.   Den Země - navštívíme Technické muzeum

Apríl....1.duben

(aprílový zážitek paní učitelky)

Středa - poslední den před prázdninami - vejdu do třídy a ta je téměř prázdná. Zeptám se, kde dnes všichni jsou, asi si udělali prázdniny už dnes a zapisuji do třídní knihy chybějcí žáky ....11 ...vůbec mi to nepřišlo divné a když jsem popsala půl třídní knihy, vběhli všicni do třídy s křikem -apríl. Tak to se jim povedlo a já za trest budu přepisovat třídní knihu.

Technické muzeum

( napsala žákyně 7.C)

23.dubna na Den Země jsme se vypravili do Technického muzea. Cesta proběhla dobře a v muzeu jsme ještě chvíli čekali, až dojde průvodce – čekání jsme si krátili vážením se na historické váze. Když průvodce přišel, byli jsme už natěšení. Ale museli jsme ještě vyjít schody do třetího patra. V tu chvíli se ztratil Marek, který neřekl paní učitelce, že se bojí výšek ( a to přece není žádná ostuda) a jel výtahem a paní učitelka měla strach, kde Marek je. Dopadlo to dobře, Marek vystoupil  z výtahu  mohli jsme jít do Technické herny, kde nám pan průvodce vysvětlil, jaké pokusy uvidíme, přidal  k tomu i humorné historky a mohli jsme jít vše vyzkoušet. Strávili jsme v herně tak dvě hodiny a zkusili všechno, co tam bylo. Pak krátká přestávka na svačinu a vydali jsme se prozkoumat, co ještě v muzeu bylo. Parní stroje, auta, staré hudební nástroje a mnoho dalších historických věcí. A mě napadla myšlenka – co kdyby všechny ty věci najednou ožily.... jen si to představte.

Čas uběhl rychle a museli jsme se vypravit na cestu domů. Byl to krásný den.

Květen

Státní svátky  1.5. a 8.5.   - tedy volné pátky

30.5.  pátek  oslavíme Den dětí a návštěva kina

Červen

8.6. v 17.00 třídní schůzky

18.6. 8. -9.30 focení tříd a od 10. 00 změpisný program v kině Scala

jednodenní výlet - datum bude upřesněno

26.6.  konec školního roku

Rozvrh hodin

7.C 0 1 2 3 4 5 6
Pondělí Z Vo A/N Č M D
Úterý A/N M Č F Vv Vv
Středa M Rj IDT IDT Č
Čtvrtek Tvd Tvd D Č A/N Tvh Tvh
Pátek M Rj Z A/N F