5.A

5.A

Mgr. Krystyna Monteux Pieleszová

Velikonoce v 5.A

Ve třídě jsme již veškeré tvoření zvládli všichni na výbornou, a proto jsme se o Škaredé středě vydali na školní hřiště. Tam na nás čekolo pár lehkých úkolů. Poté na workoutu se na nás usmálo štěstí a našli jsme velikonoční poklad :) 

Ve čtvrtek 28.3.2024 budou velikonoční prázdniny. Do školy se vrátíme 2. dubna, kde na nás bude čekat 2. část filmu Nekonečný příběh.

Rozloučení s paní asistentkou Verčou

V polovině března jsme se bohužel museli rozloučit s naši p. asistentkou Verčou, na kterou jsme si všichni moc zvykli. Bude se nám po ní stýskat. 

Nové p. sistentky Klárka a Milada jsou také fajn. P. Miladu známe už z družinky.

Přihlášky na víceletá gymnázia

Zájemci o víceletá gymnázia obdrží přihlášky v tištěné podobě (vzor pro el. vyplnění)  a výpisy známek ze ZŠ v pondělí 12.2.2024 (po jarních prázdninách).

Kouzelník

Než jsme obdrželi výpis pololetního vysvědčení, přišel za námi do tělocvičny kouzelník. Naštěstí nás nezačaroval, ale zábavy jsme si užili dost.

Lipka

V prosinci jsme se vypravili na Lipku - vzdělávací středisko Kamenná. Tématem bylo Planeta na talíři. Dozvěděli jsme se něco o uhlíkové stopě, jak nemáme plýtvat jídlem a hlavně v závěru jsme si mohi něco sami ukuchtit a vzájemně se pohostit.

Vánoční tvoření ve třídě

Čas adventní jsme naplnili tvořením přáníček netradiční formou - pískování. Všem se práce moc povedla a hlavně to všechny děti bavilo.

Adventní pečení cukroví

Doba adventu je nejlepší ve škole, když můžeme si vyzkoušet se spolužáky pečení cukroví.

Jump park

Potřebovali jsme se trochu také uvolnit od učení. Jak se to dá zvládnout? Co třeba Jump park? Vše se povedlo, nikdo se nezranil a hlavně jsme se dobře bavili.

Podzimní tvoření

Ve Vv jsme se vypravili na školní hřiště, kde byly obrovské hromady listí, a proto jsme zvolili netradiční metodu tvoření Land art.Povedly se nám nádherné obrazce a spoustu legrace k tomu.

Organizace začátku školního roku 2023/24

Drahé děti, Vážení rodiče,

vítám Vás na webu naší třídy 5.A. Doufám, že jste si všichni odpočinuli a nabrali sil do nového školního roku 2023/24, který začíná 4. září 2023 a probíhat bude pouze 1 vyučovací hodinu, tj. do 8:45.

Škola se otevírá v 7:40 a naše třída se nachází v prvním patře, ale pozor, na pravém křídle školy, tj. budeme již mezi velkými žáky 2. stupně, i když Vám ještě rok chybí.

Přezouvat se budete až od úterý, po obdržení klíčů od šatních skříněk.

Organizace od 5. - 8. 9. - žáci si budou nosit vybavené pouzdro včetně pastelek!

Úterý + středa - třídnický systém od 8:00 - 10:45 (3 vyučovací hod.), poté žáci odchází na oběd a domů

Čtvrtek + pátek - třídnický systém od 8:00 - 11:40 (4 vyuč. hod.), poté oběd a odchod domů

Od pondělí 11.9. - výuka dle rozvrhu! Svačinky budou k dispozici od 11.9.

Těším se na Vás, Vaše třídní učitelka

Rozvrh hodin

5.A 1 2 3 4 5
Pondělí Tv bazén Přv M Aj/Aj Hv
Úterý Čj-ml Vl M Čj-sl Aj/Aj
Středa Inf M-geom. Čj-ml Aj/Aj Čj- liter.
Čtvrtek M Vv Čj-ml Tv
Pátek Čj-ml M Aj/Aj Čj-liter. Vl