2.A

2.A

Mgr. Kateřina Kubínová

…VYPLOUVÁME…

Napadlo mě hned několik úvodních slov, ale všechny jsem postupně zavrhla. Nemůžu přece napsat, že zdravím staré i nové rodiče svých dětí, to by bylo zavádějící a rozhodně i nespravedlivé. Ani můj nápad s poslušně hlásím není dobrý, asociace na Švejka je příliš silná a tak se přidržím tradice a prostě Vám všem posílám srdečné pozdravení na začátku nového školního roku.

Věřím, že jste si užili krásné prázdniny a načerpali sílu do dalších společných bojů. Já jsem se o to snažila ze všech sil.

Ve druhé třídě přicházejí některé změny, se kterými bych Vás ráda seznámila. Tak tedy : letos jsme se změnili v námořníky a společně 3. září LP2018 vypluli za poznáním všeho, co nám tento školní rok přinese. Posádku jsme posílili o 8 dětí z bývalé 1.C, jednu paní asistentku a 2 paní kolegyně – Zadražilovou a Havlíčkovou, které budou v naší třídě vyučovat Hv, Pv a Tv. Já naopak strávím 5 hodin matematiky ve 3.B. Jsem přesvědčená o tom, že nám to naši plavbu jen zpestří.

Dětem jsem již rozdala žákovskou knížku a palubní deník ( kontaktní deníček ) , do kterého budeme opět vlepovat či psát všechny důležité informace či domácí úkoly. V ŽK prosím o vyplnění úvodní stránky, abych mohla potvrdit údaje v žákovské matrice.

Do deníčku jsem vlepila organizaci prvního týdne a s dětmi jsme napsali i stálý rozvrh.

Vše důležité doladíme na prvních třídních schůzkách, které plánuji už na půlku října, abychom včas vyladili vše potřebné.

Přesto se Vám teď pokusím vysvětlit, jak poznáte, jestli je ve škole vše v pořádku a jak se nám naše plavba daří. Tak tedy – důležité známky najdete v ŽK, kam navíc každý pátek přibude razítko lodě. Pokud bude ve škole vše OK, bude nám na cestu svítit sluníčko, bude klidné moře a pak loď popluje zcela rovně. Pokud budeme řešit nějaký problém, bude foukat vítr a proto se loď bude na vlnách naklánět. Čím větší nespokojenost, tím větší vichřice. Ve výjimečných případech může  loď i zcela ztroskotat…. Ale nemalujme čerta na zeď. Vždyť jsme teprve zvedli kotvy, vypluli z přístavu. Všude vládne pohoda a moře je klidné! Navíc já jako starý mořský vlk se chopím kormidla a hned tak nějaký větřík nás nemůže ohrozit.

Vy nám přejte klidnou plavbu a čekejte nás v každičkém přístavu, když nám budou ubývat síly a budeme potřebovat doplnit zásoby nebo prostě povzbudit, dodat odvahu a vůbec.

Mějte se moc hezky a brzo na shledanou.             Kateřina Kubínová

Podzimní pozdrav…

Utíká to jako voda, což nám, námořníkům, samozřejmě vyhovuje. Pomalu končí druhý měsíc školního roku, čekají nás podzimní prázdniny, oslava 100 let republiky, halloween, dušičky…

Posíláme pár fotek z akcí, které máme za sebou – poslouchání písniček starých řemeslníků a úspěšného setkání s nevidomou paní a jejím vodícím psem.

Nebude to trvat dlouho a pošleme další – halloweenské. Školu máme fešácky vyzdobenou a my to ve středu 31.10. ještě vylepšíme černooranžovým oblečením, popř. maskou.

                                              Předem díky a hezké (i když krátké) prázdniny všem!

…a máme tu Vánoce

Vánoční čas - pro většinu radost, pro některé stres a shon…my se snažíme všechno brát s námořnickým klidem, ale někdy to je taky jen taktak. Prožíváme totiž velkou spoustu věcí – posuďte sami : za sebou máme rozsvícení stromečku a s tím spojenou vánoční besídku, která se, myslím,velice podařila. Rozhodně můžeme říct, že jsme do našeho vystoupení dali všechno dobré, co v nás dřímá. Příští den nás navštívil Mikuláš s celou svojí družinou a přinesl nám nadílku. Pak jsme odjeli na adventní výlet do Rosic. Zažili jsme preventivní pořad o zubní hygieně, ukázkovou hodinu juda, koncert v tělocvičně a spoustu dalších atrakcí. Ale to je dobře, alespoň nám čas do Vánoc pěkně utíká.

Už mám na srdci jen dvě věci: chci Vám touto cestou popřát krásné, klidné, požehnané svátky bez stresu, čas na setkání s přáteli, splnění Vašich snů a hlavně…moc si přeji, abychom se ve zdraví všichni sešli v novém roce 2019!

No a ta druhá věc : podívejte se na spoustu nových fotek v naší fotogalerii.

…novoroční pozdrav

Přejeme našim příznivcům ve všech přístavech, aby každá Vaše platba byla dobrodružná, ale taky klidná, aby s každou Vaší posádkou byla legrace, ale taky aby na ni byla 100% spolehlivost , abyste se do každé plavby vrhali s nadšením, ale taky se nejraději vraceli zase zpátky domů.                                                                                                                                                                                                         

Krásný a spokojený rok 2019!

A máme tu jaro …

Nikdy nám čas tak rychle neutíkal. Zima tento víkend svede snad už úplně poslední boj a za chvíli máme Velikonoce. Ve škole jsme uzavřeli třetí čtvrtletí, máme za sebou i třídní schůzky, plánujeme školu v přírodě tentokrát v indiánském duchu…

Ve čtvrtek jsme podle plánu zaseli, příští týden se Vám pokusíme vyrobit pěknou velikonoční dekoraci, ale už teď Vám přejeme hezké svátky se spoustou jarního sluníčka.

P.S. Další fotky jsou ze školního hřiště a z dopravky na Cacovické.

A ještě jedno jarní pozdravení

Znovu se hlásím, tentokrát hlavně proto, abych poslala další fotky, které stojí za to. Jedny jsou z našeho velikonočního tvoření a ty druhé z letošní oslavy Dne Země, která se opravdu podařila. Pozvali jsme si totiž na hřiště mobilní trilopark a pak si na třech stanovištích hráli na paleontology. Navíc přijeli lidé, kteří dělají práci, které rozumí, která je očividně baví a to je vždycky moc příjemné setkání. Děti si mohly všechny dovezené exempláře nejen z blízka prohlédnout, ale také si je osahat, vytvořit si vlastní odlitek, vykopat třímetrovou kostru dinosaura, prostě…super akce. Podívejte se na fotky a pochopíte.

Škola v přírodě

Zdravíme všechny naše příznivce,

dorazili jsme na místo a jsme ubytovaní, najezení, nachození a teď už i položení v postýlkách. Počasí je naprosto perfektní, okolí nádherné. Takže jestli naše šamanka udrží slunce na obloze, nebude nám, kromě Vás, nic chybět. Ale o to nám přece jde, abychom to dokázali a vrátili se jako stateční indiáni.

                                           Užijte si to v Brně a zítra zase na shledanou. Indiáni od Doubravky

Škola v přírodě - 2. den

Máme za sebou další den. Zase byl krásný a ještě nás tentokrát počasí pobavilo daleko víc než včera. Bylo krásně, teplo, ale i bouřilo a lilo jako z konve. Prostě zábava.

Máme nová indiánská trička, jen je teď musí náčelníci dozdobit, ale až to bude, tak Vám vyrazíme dech už na fotkách J. Takže zítra se těšte, nebudete zklamaní.

A teď už dobrou noc a mějte se.

ŠvP - 3. den

Dobrý večer všem,

dnes večer od nás žádné složité zprávy nečekejte, bo máme fičák. Po večeři musíme nastudovat sborový indiánský zpěv a pak jdeme založit požár do tee-pee…uznáte jistě, že na zprávy a stesky nemáme čas.

Howgh, domluvili jsme J.

ŠvP - 4. den

Tak a je to tu zase. Dali jsme se dohromady, začali si všechno užívat a…jedeme domů. Ale tam zase máme Vás a tak je vlastně všechno tak, jak má být. V nejlepším je dobré skončit.

A tak nám přejte hezké sny, pomožte Šamance odklonit tu avizovanou bouřku a zítra se kolem 13. hodiny uvidíme za školou.                                                                                                                                                      Indiáni od Doubravky

A jsme zpátky v domovském přístavu

Nechce se ani věřit, že naše plavba trvala celých 10 měsíců. Bylo to dobrodružné, napínavé, občas bylo moře jako rybník, občas jsme se dostali do vln, ale vždycky jsme to společně krásně ustáli. Já mám teď pocity námořníka, který se na konec plavby tak moc těšil, měl pocit, že už bylo všeho dost, ale jakmile je pevnina na dohled, začíná se mu stýskat. Popravdě, malí námořníci mně moc nepomáhají. S některými už jsme si poplakali a myslím, že zítra to nebude nic lehkého…

Je jasné, že nic tak úplně nekončí, budeme se vídat – k mé veliké radosti budu ve 3.A učit prvouku a taky je jasné, že děti čeká nové dobrodružství, které bude určitě krásné, protože všechno nové je pro každého námořníka lákavé.

Teď ještě k některým restům, za které se omlouvám:

  • pane Novague, moc nás spolupráce s Vámi bavila, děkujeme
  • fota z naší plavby na raftech Vám neposkytnu, protože jsem utopila mobil 😊
  • upřímně děkuji za všechna slova uznání, která mě moc těší a drží při chuti stále znovu se pouštět do práce, která má svá úskalí 😊

A teď už se jenom rozloučím. Tak dobrý vítr do plachet, ať se vydáte kamkoli. Ať se z každé cesty nejvíc těšíte na návrat domů a nikdy nikde neztratíte správný směr.

                                               Krásné léto. Vaše Kateřina Kubínová

 

Rozvrh hodin

2.A 1 2 3 4 5
Pondělí Č M Č Vv Pv
Úterý Č Tv M Prv Č
Středa Č M Hv Č
Čtvrtek PI M Č Prv
Pátek Č M Č Tv

Galerie