2.A

2.A

Ahojte ve druhé A !

Prázdniny utekly jako voda a jsou z nás rázem druháci,

Během první třídy jsme zažili asi více než kamarádi z jiných prvních tříd. Poznali jsme kromě naší paní učitelky a slečny asistentky i druhou paní učitelku , které tímto moc děkujeme za velkou pomoc a podporu při našich prvních krocích do našich studijních let.Určitě nás všechno prožité obohatilo a myslíme, že i zocelilo.

V září jsme se pustili opět do práce v původní sestavě, s naší paní učitelkou a na pár dní ještě slečnou asistentkou, která se v září vdala a změnila si tím příjmení.

Jsme plni elánu a lačni po dalších nových informacích a zážitcích !

Máme za sebou 2 měsíce opakování učiva z první třídy a začínáme přidávat nové poznatky.

Co zůstalo stejné :

můžeme nadále používat v českém jazyce pomocníčky – léhátkovou podložku na sklon písma do sešitů a tabulku s abecedou, kdyby nám vypadlo náhodou nějaké písmenko z hlavy  a stejně si značíme domácí úkoly ( červeným puntíkem) .

Co je nové :

domácí úkoly si zároveň zapisujeme do deníčku, máme na lavici číselnou osu do 20 , abychom mohli očima sledovat přechod přes desítku, přidáme ještě jednu číselnou osu, do 100. V matematice taky děláme téměř  každou hodinu rozcvičky formou autobusu  (sčítání a odčítání  ) a také vztahy o kolik menší..o kolik větší…hned za…hned před. Také nám vyrostl strom KNIHOŇ , na který budeme celý školní rok přidávat knihy, které doma sami,nejlépe nahlas přečteme, přineseme do třídy a spolužákům představíme. Musíme tedy vědět, o čem a o kom se v ní píše.

Chování nám letos místo Ferdy hlídá rodinka z Řáholce. Každý den snažíme získat jednoho Cipíska. Když jich máme pět, vyměníme je za jednu Manku a když dokážeme získat čtyři Manky, vyměníme je za jednoho Rumcajse. A ty budeme na konci školního roku sčítat J ! Cipískování zatím na nás funguje. J

Co máme už letos za sebou :

 - 25.10.2017 oslava Halloweenu

-  26.-27.10.2017 podzimní prázdniny

-  3.11.2017  výroba vánočních přání na vánoční jarmark

-  10.11.2017  vých.program Hudbou proti drogám

Co nás v nejbližší době čeká :

-14.11.2017 hovorové hodiny – p.uč.bude pro případnézájemce k dispozici v naší třídě od 16 do 17 hodin

-4.12.2017 rozsvěcování vánočního stromečku s vystoupením dětí

-5.12.2017 návštěva Mikuláše ve třídě

-7.12.2017 zimní výlet do Náměště na Hané

KRÁSNÝ A ÚSPĚŠNÝ NOVÝ ROK 2018

Zdravíme moc v novém roce, který Vám všem přejeme plný zdraví, štěstí, lásky a úspěchů jak ve studiích, tak v práci a osobních záležitostech.

Konec minulého roku jsme prožili ve znamení adventu a příprav na Vánoce. Děti byli nedočkavé, netrpělivé, někdy téměř vyměněné, ale i přesto jsme dokázali připravit snad příjemné chvíle pro rodiče, sourozence, prarodiče…. , kdy jsme 4.12. ukázali něco ze svého umění vykouzlit úsměv na Vašich tvářích.

Přesto, že jsme Vaši andílci, zahráli jsme si na čertidla a předvedli čertí šarádu.

Druhý den nás navštívil a obdaroval Mikuláš ve třídě … tak to s námi ještě není tak špatné, co říkáte? Peklo si nás nevzalo, stále nás máte doma… to jste rádi, že??? My taky.

Fotky na rajčeti.

Doufám, že jste si svátky užili všichni ve zdraví a rodinné pohodě.

Už se určitě všichni moc těšíme do školy. Od 8.1. budeme psát pololetní opáčka, proto budeme teď nosit všechno učení denně domů, aby jste mohli doma procvičovat. Blíží se totiž první zúčtování ve druhé třídě.

Blížící se akce :

15.1.2018        třídní schůzky …. 16.00 hod

31.1.2018        pololetní vysvědčení

2.2.2018          pololetní prázdniny

5.2. – 9.2. 2018      jarní prázdniny

Fotografie

Uložení našich fotek  http://matylda14.rajce.idnes.cz/