6.B

6.B

Mgr. Jolana Cenková

  1. Brázdová Šárka
  2. Cabejšek Vojtěch
  3. Čáp Ondřej
  4. Fiala Jan
  5. Gottwald Ondřej
  6. Holubová Veronika
  7. Karafiátová Gabriela
  8. Kolouch Petr
  9. Krbila Tomáš
  10. Krčál Karel
  11. Křížová Vendula
  12. Neterdová Alexandra
  13. Nguyen Huu Vinh
  14. Podaná Karolína
  15. Schuttrumpf Philippe
  16. Slouka Pavel
  17. Svoboda Marek
  18. Svoboda Michal
  19. Šmídová Denisa
  20. Šrédlová Nikola

Dobrý den, zdravíme všechny návštěvníky webových stránek naší třídy 6.B.

S přechodem na 2. stupeň přišly i velké změny! Máme spoustu nových předmětů a většinou každý vyučuje jiný učitel/ka.

Naše třída vznikla z několika málo dětí z bývalé 5.A třídy, ale počtem nás převálcovali nově příchozí z Moravan, odkud přišla většina nových žáků. A pak k nám ještě přestoupila dvojčata Svobodovic  z Rajhradu. Celkem je nás 22, kluci jsou v převaze, a proto je holky musí krotit. Ale ať jsme přišli odkudkoli, paní učitelku třídní jsme poznali všichni stejně až 2. září. Takže jsme  začali s čistým štítem a doufáme, že se nám na 2. stupni bude skvěle dařit.

Webové stránky naší třídy budou informovat o novinkách a akcích, které jsme společně prožili.

PLÁN AKCÍ NA 1. pololetí

Výprava PETŘÍKOV 2013

Vše začalo srazem na nádraží, kde jsme skoro hodinu čekali, protože vyučující si dali dostatečnou časovou rezervu, aby se žáci stihli sejít. Jenže nečekali, že  žáci budou dochvilní, takže ve finále jsme na spoj společně čekali skoro 50 minut.

Cesta vlakem byla dost dlouhá a chvílemi i dost divoká (o tom by nám mohl povídat Pavel, který nějakým záhadným způsobem přišel ke zranění již v kupé asi  min. po odjezdu), ale žáci byli nadšení, zejména ti, kterým se poštěstilo jet vlakem poprvé v životě.

Bohužel již cestou začalo pršet a i při výstupu z vlaku v Ostružné nás přivítal déšť. Takže hned úvodní cesta pěškobusem na chatu Sport-Grill byla deštivá a nejinak tomu bylo téměř po celou dobu pobytu.

Nejdřív jsme se ubytovali, dali si oběd a čekali na pokyny od paní speciální pedagožky. Vzhledem k počasí nás místo avizované pětihodinové vycházky na chatu Paprsek (což děti dost děsilo) čekala jen tříhodinová túra po Petříkově. Vystoupali jsme pořádnou kamzičí stezku a splaveni potem i deštěm jsme si na vrcholku, uprostřed lesa, zahráli první psychosociální hru. Stačilo 15 min. hraní a paní psycholožky měly jasno. Děti byly totiž dost spontánní.

Zpět na chatu jsme stihli hru ještě jednu, ale hlavní bylo, že cesta nazpátek už vedla hlavně směrem dolů. Počasí sice bylo nemilé, ovšem příroda, zejména domečky ve vesnici, nádherné.

První noc byla „hustá“. Paní učitelka byla velká optimistka, že děti budou unavené z aktivit minimálně tak, jako ona, ale to se velmi spletla. Dětem se večer vlila do žil nová krev a ... následovalo lítání, hulákání, hudba ... prostě všechno, jen ne usnout. Nakonec (přesného času se paní učitelka nedožila) asi všichni usnuli, protože ráno museli být všichni buzeni.

Vstávali jsme opět do deštivého počasí a tím jsme se vyhnuli i druhému pokusu o výstup na chatu Paprsek. Program jsme museli přizpůsobit povětrnostním vlivům, takže dopoledne jsme strávili hrami a učením se, jak se učit. Odpoledne jsme vyrazili utužovat kolektiv do restaurace v Ostružné. Šli jsme (jak jinak než v dešti) hrát bowling. Hráči se rozdělili jsme se do dvou skupin and the winner was ....... Vendula! Congrats! ☺ Vycházkou v dešti jsem se vrátili na chatu na večeři a ještě do 20.30 nás čekal program s paní psycholožkou. Druhý večer byli všichni povinně donuceni se osprchovat, a tak se nám večerka nechtěně protáhla.

Nicméně ta druhá noc již byla lepší, chlapci překvapivě usnuli brzo, nejvytrvalejší byly holky. Měly spoustu témat k vyřešení a jelikož na pokoji byly všechny společně, tak toho bylo fakt hodně. To bylo dlouhé i na paní učitelku, není proto jasné, v kolik hodin byla diskuse ukončena.

Poslední ráno bylo překvapivé – svítilo slunce! Ovšem teplota dost rapidně poklesla. Dopoledne nás čekal úklid pokojů, balení věcí a poslední hry a interaktivní sezení. Poslední (a první slunečná) vycházka po okolí, poslední oběd a odchod k vlaku.

Cesta do Brna byla už klidnější, dokonce i bez úrazu. Vyučující si docela oddychli, že je akce za námi a děti mohou v pořádku předat rodičům.

Celý pobyt byl moc povedený a rozhodně přínosný. Pokud bylo před pobytem v kolektivu třídy poznat, že někdo je z Brna a někdo z Moravan, tak po adapťáku se veškeré rozdíly setřely.

Paní učitelce pobyt taky otevřel oči. Zjistila totiž, že její svěřenci nejsou takoví andílkové jak to vypadalo první tři týdny ve školních lavicích. Také naznala, že kombinace Karel + Honza nebo Philippe + Vojta jsou dost nebezpečné, takže po návratu ihned situaci přehodnotila a zcela změnila zasedací pořádek třídy. Holek máme málo, takže každá dostala do parády jednoho chlapce a jak jsme hodní! Někteří vyučující nás dokonce chválí ☺.

PŘIŠEL K NÁM KOUZELNÍK....

.... ale paní učitelka třídní učila v jiné třídě a nemohla se s námi toho vystoupení zúčastnit a tudíž ani napsat na web napsat hodnocení této akce. Takže pověřila žáky, aby tentokrát přispěli oni. A jak to dopadlo?  Jak se dětem kouzelník líbil? 

Kouzelník

V pátek před očekávaným volnem jsme navštívili kouzelné představení nebo přesněji řečeno ono to představení ve tvaru kouzelníka navštívilo nás. Moc se mi to líbilo a i všechny ostatní to určitě pobavilo taky. Bylo tam hodně krutých a vtipných triků, např. že kouzelník vykouzlil (vytáhl) z nějaké misky holubici nebo že si vzal dva šátky a dal to jedné paní učitelce na hruď pod oblečení, zatáhl za ně a náhle vyndal zpátky nejen ty šátky, ale i podprsenku :-)

Kouzelník kouzlil svoje kouzla velmi kouzelně přímo okouzlující… Chtěl bych to taky umět. Jarek

Dnes  15, listopadu  byl ve škole kouzelník. Z 6.B dělala asistentku  kouzelníkovi Karolína Podaná. Bylo to kouzlo s pytlíkem a Karolíniným  mobilem. 
Kouzelník  byl srandovní a super, moc se mi to líbilo!!!:-D8-)
Pavel

Páteční kouzelnické vystoupení pana Lukáše Jaška bylo podle mě fantastické. Nejvíc se mi líbily kouzla s jeho převleky, taky přeměna papírové holubičky na živou, úžasné bylo jak dokázal z obyčejného nafouknutého balónku rychle vyrobit např. zvířátko, kytku, srdíčko.

Dokonce do svého kouzlení zapojil i některé naše paní učitelky a spolužáky. Po celé jeho vystoupení zněla tělocvičnou příjemná hudba. Co mě ale nejvíc dostalo, byl jeho poslední trik s levitací. Neznám ještě všechny fyzikální zákony, ale myslím si, že na vysvětlení zvedající se krabice s klukem uvnitř, je i fyzika krátká.  Nikola

V pátek 15.11. čtvrtou vyučovací hodinu se naše třída 6.B místo matematiky šla podívat na kouzelníka. Ten si velmi vybíral pomocníky z publika. Ukázal hodně triků s kartami, balónky a zvířaty. Nejvíce se mi líbil trik jak pomocník dal před kouzelníka clonu a ten měl rázem jiné oblečení. Velmi se mi to líbilo a doufám, že podobnou akci ještě zažiji.    Tomáš

V pátek 15.11 jsem se ohromně pobavila . . . Do školy nám totiž přijel kouzelník nejdřív jsem si popravdě myslela že se budou bavit jen prvňáci a druháci.  Ale to jsem se šeredně zmýlila. Ne jen že jsme se bavili my šesťáci ale i deváťáci, učitele i učitelky! Byli tam různý kouzla a některý mi až do teď nejdou do hlavy třeba jak mohl z kartonové složky vykouzlit holubici? Všechno to bylo super. Možná mi nejvíc přišlo vtipné jak jim tam jedna z těch holubic uletěla a nechala nám tam páchnoucí dáreček! ! ;)  Z toho dne mám ale plno úžasných vzpomínky a za to děkuji!!   Šárka

Bylo to velice zajímavé a poučné,ale byli tam některé pasáže,které se mi nelíbily. Závěr bylo to ucházejí.    Vojtěch 

Kouzelník byl super. Nechápu jak některý kouzla dělal.          Vendula

He was amazing. His spells were great, but I did not get a baloon.:-)   Kevin

Moc se mi vystoupení líbilo,ale ze všeho nejvíce se mi líbil kousek s holubem. Moc se jim to povedlo a pobavili. Gábina

HODNOCENÍ 1. POLOLETÍ

Tááááááák a první půlku školního roku máme úspěšně za sebou. Všichni jsme to zvládli, nikdo nepropadl. Devět žáků prospělo s vyznamenáním a a dokonce dva z nich měli samé jedničky. Tímto velmi chválím Tomáše  a Kevina. Nicméně, i ostatní si zaslouží pochvalu, protože dvojky jsou také pěkné známky a těch bylo na vysvědčení nejvíc. Ale z chování žádná - to byly naštěstí samé jednčky.  

Takže nyní vzhůru do druhého pololetí. Věřím, že bude o kapku lepší, protože žáci se už otrkali, vědí, co mají od koho čekat a už si na druhý stupeň, nové učitele (a někteří i na novou školu) zvykli. Přeji nám všem hodně úspěchů a zdaru :-)

PLÁN AKCÍ NA 2. POLOLETÍ