2.A

2.A

Mgr. Radka Zadražilová

1 Body Daniela Alexandra
2 Dobrotska  Liliana
3 Doležalová Anna
4 Dozbaba  Jan
5 Dřínovská Marie
6 Fleková Viktorie
7 Hloušek  Kryštof
8 Holubová  Kristýna
9 Jantačová  Sára
10 Kepák  Jakub
11 Keřkovská  Julie
12 Klika Bruno
13 Košťál Václav
14 Kubín  Matyáš
15 Lenochová  Natálie
16 Mikulka  Šimon
17 Neužilová  Nikola
18 Novotný Vlastimil
19 Pechan  Karel
20 Procházka  Jakub
21 Sedlářová  Anna
22 Šedý Daniel
23 Štelcl  Marek
24 Švejda  Štěpán
25 Trubačík Šimon
26 Věžník  Adam

Pravou nohou !

Ahojte druháci !

Prázdniny skončily !

 Doufám, že jste se všichni vrátili nebo co nejdřív vrátíte domů, do svých pokojíčků, do svých postýlek a hlavně zítra do své třídy!!!!

Takže....poslední prázdninový večer, poslední prázdninová noc a ráno vás čekám ve třídě !

A máme nové kamarády - Šimona a Martina , tak ty samozřejmě čekám taky!!! 

P.S. Fotky jsou všechny na www.rajče net......heslo..matylda14.

Ahoooj u lichožroutů !

Ahooj u lichožroutů !

Letos jsme se domluvili, že budeme lichožrouti. Ztrácí se vám doma ponožky? Pořád vám nějaká chybí do páru? Tak to je máte doma taky. My jsme si každý svého lichožrouta vyrobili a ten nám hlídá velkou podkolenku, do které celý rok sbíráme krmení..... ponožky, o které prosíme,abyste nám posílali do třídy....ty,co vám zůstanou bez té druhé... :-) . Děkujeme!

Po 2 měsících opakování toho, co jsme se naučili v první třídě začínáme nabírat nové vědomosti a dovednosti. Jednou z novinek je námi už hodně očekávaná Geometrie . Taková radost, že už.. že už můžeme přinést to pravítko a ostře ořezané tužky.... Začínáme s rýsováním, vlastně , nebojme se toho, s "inženýrstvím". :-) . Vás prosíme o trpělivost... někdy to nepůjde úplně podle "norem", ale .... jednou to přijde ! 

Další novinka - sběr čtenářtíků 

Za každé hlasité čtení, alespoň 10min trvající, nám prosím dejte jeden váš podpis. Za 5 podpisů je 1 čtenářtík a za 3 čtenářtíky1 krmení (ponožka) do licháčovy podkolenky. To najednou chceme číst..co ? :-)

Co jsme zažili : 

- Skupinovou společnou práci na téma stromy. Máme ve třídě 4 velké stromy a chystáme se je během školního roku "převlékat " podle ročních období.

Druhý ročník preventivního programu Zdravé zuby . Formou kvízu jsme si oživili a rozšířili  obzory o ústní hygieně.

Co nás čeká : 

Hodina juda pro celou třídu v hodině Tv. Přijde za námi trenér juda, bývalý účastník ME v judu, Lukáš Hořt. 

Mobilní planetárium 

Vánoční focení

- Rozsvícení vánočního stromu a vánoční jarmark

- Vánoční dílničky

Fotky v galerii :-) 

Nový rok 2016

Přejeme Vám všem hodně zdraví, štěstí a lásky do nového roku 2016 !!!

Sešli jsme se po Vánocích opět ve třídě , podělili jsme se navzájem o spoustu vánočních zážitků a hned jsme se vrhli na procvičování toho, co jsme se za první pololetí druhé třídy naučili. 

Abychom si to ověřili a zároveň potvrdili, čekají nás pololetní písemné práce z českého jazyka,matematiky a prvouky.

českého jazyka bychom měli umět učivo o větě, rozdělení hlásek na samohlásky a souhlásky, měkké a tvrdé souhlásky a u nich se správně i rozhodnout, jaké i/y po nich píšeme.  

Z matematiky by nás neměly překvapit příklady na sčítání a odčítání bez přechodu přes desítku v oboru čísel do 100 ( typu 45+4,71+6 )porovnávání čísel do 100 , počítání se závorkami a v geometrii bychom měli zvládnout narýsovat úsečku a vyznačovat body.

 

11.1.2016 - třídní schůzky

Jaro

Divadlo Leitnerka

Zhlédli jsme další díl včelích medvídků, Čmely a Brumdy.

Vysněný výlet do ruční papírny

Na začátku dubna jsme si splnili od první třídy naplánovaný výlet do malé rodinné ruční papírny uprostřed malé obce Želetice na Znojemsku. Manželé Davidovi vyrábí nejen ruční papír s různými přírodními přísadami, ale i výrobky z něho,obálky, obrázky,přáníčka, diáře atd. Dozvěděli jsme se spoustu zajímavých informací z dějin papíru a jeho výroby. Byli jsme svědky ruční výroby pomocí síta a tekuté papíroviny, sušárny a lisu. Sami jsme si vlastnoručně 2 kusy papíru vyrobili jako připomínku zajímavého dopoledne. Vydařilo se nám téměř letní počasí , a protože jsme většinu času trávili u Davidových na zahradě,někteří z nás přijeli domů v jiné (zelené- trávové ) barvě . J

Vydařený výlet !!!!!!

Canisterapie

Setkání s odbornicí na výcvik psů a dvěma psími kamarády. Naučili a vyzkoušeli jsme si psy krmit z ruky, jak se chovat k cizím psům venku, na hřišti a jak se bránit útoku cizího psa – hlavně si chránit krk, obličej a břicho – takže . stočit se do klubíčka jako ježek.

Včelař

V úterý, 12.4. přijel do školy pan včelař a přivezl s sebou i ukázky ze života včel. A nechyběly ani včely osobně. J Viděli jsme průhledný cestovní úl, plné plásty, včelí vosk, ze kterého jsme si vyrobili vlastníma rukama svíčky. A k tomu jsme slyšeli spoustu nových informací o včelách a jejich důležitosti pro nás, lidi. Velká pochvala pro všechny účastníky !!! Ani jsme nedutali J . Jak nás něco bavíííí …..

Matematická soutěž Klokánek – Cvrček

 Proběhla celostátní matematická soutěž . Naše kategorie, Cvrček, byla pro žáky 2. a 3. tříd. V naší třídě máme fáákt chytré hlavy ! Opravdu. A jedna z nich dokonce dokázala porazit i starší spolužáky a vyhrát tedy kategorii Cvrček. Kubo (Prochajdo), moooc ti blahopřejeme a jsme pyšní na to, že jsi náš kámoš ze třídy !!!

Den Země

V pátek 22.4. jsme oslavili den Země. My ve třídě dvakrát. Jednou se všemi kamarády z našeho patra. Celým dnem nás provázela ještěrka Zeměrka. Naše třída si vylosovala z celé Země jeden kontinent, Asii, který jsme vytvořili do společného světa.

Taky jsme si vyzkoušeli pískování a vypískovali jsme si ještěrku Zeměrku barevnými písky.

A Země ve 2.A – rozdělili jsme se na skupiny, kontinenty v naší třídě. Každý člen měl za úkol zjistit něco o svém kontinentu – zajímavosti z kultury, hudby, sportu, typická jídla a nápoje, zvířata a rostliny. Jsme opravdu skvělá parta na práci !!! Výsledek – úžasných pár hodin o Zemi, spoustu nových „záhybů“ v našich mozcích . J

Děkujeme všem zúčastněným sourozencům, rodičům, tetám, strýcům, prarodičům…. Bez Vás  bychom to jako druháci tak dokonale ( i s ochutnávkou) nedokázali !

Naše povinnosti

Procvičujeme doma násobení, dělení, sčítání i odčítání. A taky rýsování podle pravítka. Denně čteme, alespoň 10 min nahlas, necháváme si podepisovat čtení do deníčku  na hvězdičky, čteme knížky, které po přečtení nosíme představit do třídy. 

Závěr školního roku.

Přiblížil se závěr školního roku.

Čekají nás poslední společné třídní schůzky (13.6. v 16 hod ), a s dětmi poslední měsíc školních povinností hodných druháků. :-) 

Po návratu ze školy v přírodě jsme se pustili ještě do práce. Doděláváme všechny úkoly , píšeme závěrečná opakování a těšíme se na prázdniny!!! 

Ještě máme pár plánů , jako například kino.

Tak nám držte palce !

PS: Zbývajících mooooc fotek ze školy v přírodě a třídy najdete na https://matylda14.rajce.idnes.cz/ pod názvem Švp Rokytno 2016

Rozloučení

A je to tady.

Po dvou letech se spolu loučíme. I když spolu nebudeme dále prožívat každodenní radosti, starosti, práci i legraci, budeme se vídat dále. :-) . Proto nevěšme hlavu, život jde dál a přináší s sebou spoustu nových zážitků a prožitků.

Bylo nám spolu pěkně a proto si na sebe ponecháme příjemné vzpomínky!!!

Musíme tady ale poděkovat i rodičům, prarodičům a vlastně všem dospělákům, kteří nám se vším pomáhali a dohlíželi na to, abychom zvládli první kroky našich studií co nejlépe . :-)

DĚKUJEME !!!!

Vaše hlavy študovanééééé

P.S. Přejeme všem kráásnéé práázdniny a v září ..... pravou nohou!!!

Galerie