2.A

2.A

Mgr. Kateřina Kubínová

Začínáme…

Prázdniny uletěly bůhví kam a my jsme zase tady…ale máme spoustu dobrých zpráv. Tak např. sešli jsme se ve stejném složení, nikdo nám neodešel, nikdo se nepřestěhoval a tak si můžeme kamarádů užívat hned od 1. září…a taky to plnými doušky děláme. Je to paráda a proti loňským obavám je na nás všech zřejmé, že jsme se z prvňáků proklubali k ostříleným mazákům a že nás hned tak něco nerozhází. Za sebou jsme nechali námořní plavby, láhve se vzkazy a vše mokroslané a teď jsme třída plná medvědů…ale nesmíte si představit nabručené, velké, lehce ospalé, obrovské tvory, ze kterých jde hrůza, a které se měří v obýváku a drápem dělají značky do stěn, to ne…my jsme spíše medvíďata, i když hrůza z nás občas jde taky J. Když mrknete na fotky, pochopíte a když se podíváte pozorně, určitě Vám přesně dojde, kdo se  školy nemohl dočkat, kdo se docela těšil, kdo si řekl, že to dá a na kom se bude muset páchat násilí J.

No a ještě máme jednu novinku…přišla posila pro paní učitelku, jmenuje se Míša Krátká a hned je s námi jedna ruka, takže se na práci s ní moc těšíme, protože usměvavých dospěláků není nikdy dost.

Tak tedy rozjezd máme za sebou, po všem tom shonu a zmatku s přihlašováním se do kroužků, družiny, po náborových a ukázkových hodinách se vše usazuje do těch správných kolejí a my vyjíždíme zdolávat úkoly pro druháky.

Tak nám držte palce…teda v našem případě TLAPKY!

Podzimní pozdrav…

Pozdrav z pozdního podzimu, i když teploty jsou stále vysoké čas nejde zastavit…dušičky jsou za námi jen pár dnů a advent už je za dveřmi. Je to fofr. Ještě jsme ani nedokončili obtisky podzimních listů a už abychom si chystali výrobky na vánoční jarmark.

Užili jsme si návštěvu planetária i ochutnávku ovoce ve třídě.

Tento týden ve čtvrtek ( 13.11.) se budeme fotit. Akce proběhne jako vždy, nafocenou sadu dostanete domů spolu s cenou. Vy se rozhodnete, zda si ji ponecháte a zaplatíte nebo ji nepoškozenou vrátíte zpět.

A teď ještě pár poznatků ze třídy. V českém jazyce nás poměrně dost baví vymýšlení vět a určování jejich druhů. Často se u toho i pořádně zasmějeme, taky psaní diktátů se většině už daří, ve čtení pracujeme na vylepšení intonace a porozumění textu. V matematice bychom potřebovali zrychlit, počítáme stále do 20, ale to už rychle skončí a my zaútočíme na stovku. A taky jsme začali s geometrií, budeme i rýsovat…to bývá pro některé také past, tak uvidíme J. V prvouce se učíme o ovoci a zelenině doslova všemi smysly. Příští týden napíšeme čtvrtletní práce a Vy uvidíte sami, že máme být na co pyšní.

Tak ještě poslední věc – výjezd do Chorvatska je v jednání a vypadá to, že všechno dobře dopadne a my zase vyrazíme. Tak jestli se k nám ještě někdo z naší třídy přidá, budu moc ráda.

Podívejte se na fotky a mějte se, navzdory melancholickému podzimu, hezky a radostně.

Adventní pozdravení…

A je tu zase to nejkrásnější období celého roku…alespoň se to tak říká. Věřím, že pro nás, dospěláky, je někdy obtížné v tom shonu a zmatku pořád cítit pravého ducha Vánoc, že je možná těžké držet krok se všemi reklamami a ustát si nátlak, který na nás klade snad každý obchod a každá výloha, ale stejně…stejně to stojí zato. Děti se moc těší, s radostí Vám chystají překvápka a s napětím mi vypráví o svých toužebně očekávaných dárcích. A já jim držím palce…jim, Vám i Ježíškovi…aby všechno dobře dopadlo a všichni byli u vánočního stolu šťastní, aby Vám tam nikdo nechyběl, aby jste se měli krásně.
A ještě něco mám na srdci…děkuji paní Hudečkové za nápad udělat radost starým lidem v hospici sv. Alžběty obrázky na námět písničky pana Skoumala, který nás nedávno opustil. Chvíli jsem váhala, měli jsme ve škole spoustu práce, děti byly nemocné, ale nakonec jsme to společně zvládli…a teď si říkáme, že jsme fakt dobří . Snad se obrázky budou líbit i Vám, stejně jako ostatní fotografie, které posílám.
Hodně štěstí v roce 2015!

…jak je to s námi v novém roce

Všechno se koulí tím správným směrem, jsme zase o kousek starší a tím pádem šikovnější .

Přežili jsme Vánoce, oslavili Nový rok a za sebou máme dokonce  masopust…to byl oříšek, než jsme  přišli na to, kdy začíná a do kdy trvá a jestli jíst či nejíst,,,ale už máme jasno.

A u toho všeho se stíháme učit nebo se třeba  potrápit v tělocvičně… a taky chodíme na akce, které je třeba vidět na vlastní oči, a proto Vám posíláme alespoň fotky…bubnování v kruhu, to bylo šrumajdá. Přesně se ukázalo, že máme  rytmus v krvi. Snad to bude zřejmé z fotografií, které nejsou vždycky na 100%, ale to nám jistě odpustíte.

Krásný konec zimy…snad už konec…a vysláblé viry a bacily beze sil!

Jarní pozdravení….

Tak nám začalo jaro a tentokrát to bylo ve velkém stylu. Stejný den, kdy podle kalendáře  odstartovalo,  bylo totiž i zatmění Slunce a to se každý rok nevidí . A takové věci my si nemůžeme nechat ujít. Abychom byli úplně spravedliví, první přišel s nápadem pozorovat tento zajímavý přírodní úkaz Marťa. On je to vůbec takový náš třídní koumák J. A protože nejsme žádní sobci, pozvali jsme k tomu všechny děti z I. stupně. Opravdu jsme si to užili. Udělali jsme si masky aztéckého boha Slunce, do které jsme vlepili rentgenový snímek tak, aby naše oči byly chráněny, podívali se na prezentaci o Slunci, naší sluneční soustavě, zatmění atd. a pak už jsme šli plnit úkoly na hřiště….prostě moc pěkný PRVNÍ JARNÍ DEN !

Posíláme fotky !

 Ještě jako přídavek…malovali jsme své kamarády ze třídy a máme asi fakticky talent…no, uznejte !

Den Země….

ke konci dubna už neodmyslitelně patří oslava svátku Země. Letos jsme se rozhodli, že vezmeme všichni za jeden provaz a napsali jsme pro naši krásnou planetu každý své přání, všechny jsme nalepili do velkého obláčku a tak vzniklo obrovské blahopřání, které by udělalo radost nejen Zemi, ale i všem moudrým lidem na ní, protože nejčastěji se objevovalo přání čistého vzduchu, čisté vody, málo odpadků a hodně šťastných obyvatel.

 No a abychom vše potvrdili činem, v tělocvičně jsme vytvořili duhu, respektive hned dvě duhy. Jednu z výkresů a tu druhou ze všech zúčastněných dětí. Povedlo se ….posíláme fotky !

P.S. Připomínám, že škola v přírodě se blíží a já mám zatím podezřele málo potvrzení od lékařů.

ŠKOLA V PŘÍRODĚ ROKYTNO 2015

…jsme tady

Cesta sem proběhla naprosto bezvadně. Všichni to zvládli bez použití jakýchkoliv pomůcek . Na místě nás opět čekali s otevřenou náručí a teď už máme vybaleno, ubytováno, najezeno a téměř uloženo 40 malých kovbojů.
Posíláme pusy a první fotky z louky, kterou Brňáci nemůžou potkat ani kdyby si nohy uchodili, tak je krásná.
P.S. Včera jsme bojovali s technikou, ale dnes už je vše OK….snad .

Počasí  nám nepřeje, ale my se nevzdáváme…

Už druhý den jsme nezahlédli sluníčko ani jedním očkem, ale věříme, že se vše v dobré obrátí. A tak prozatím hrajeme kovbojské hry v tělocvičně, zpíváme a tančíme v saloonu a děláme si tukové zásoby na dny, kdy se budeme prohánět po venku.
Upozornění pro rodiče :
- fota z jídelny nejsou kamufláže…opravdu i Andrýsek si pochutnává a Peťula se dokonce oblizoval 
- Marťa se často směje…viděla jsem na vlastní oči a mám svědky 
- všechny zuby, které se kývaly a dělaly nám zle, jsou po zásahu medicinmana venku, takže se můžeme usmívat…sice bezzubě, ale šťastně 
- naopak Terčin zub je na svém místě, bo strava je krásně krájena na ovečky 
- sladkostí od Vás neubývá a tak Vám teprve dáme vědět, jestli se budeme vracet tento pátek nebo spíše tak za měsíc až dva
Výzva pro rodiče :
- udělejte něco s tím deštěm !

Tak zatím se mějte hezky, jdeme tančit Zuzanu….nemáme totiž toho času.

Vím, že už jsme doma, ale….

Vím, že už jsme doma, ale….

Byly menší, zato opakované technické problémy, které naši práci na počítači dělaly ukrutánsky zdlouhavou. Nechtěla jsem sedět nad fotkami na úkor her s Vašimi dětmi…co to říkám , s našimi  kovboji ,  a proto věřím, že mi odpustíte.
A tak posílám fotky. Fotky, které ukáží, že počasí nebylo ideální, ale že jsme s tím bojovali jako draci, taky se můžete podívat, že se nás držel dobytek ze široka daleka, že i dnešní děti jsou prostě děti, které si dokáží hrát třeba na louce s odkvetlými pampeliškami tak, že jim můžeme my dospěláci jen a jen závidět, no a nakonec náš poslední den – velký kovbojský oheň, spojený s opékáním kravích rohů.
                                                                                                               …zase v Brně na shledanou !

Rozvrh hodin

2.A 1 2 3 4 5
Pondělí Č M Č Vv Pv
Úterý Č Tv M Prv
Středa Č M Č Tv
Čtvrtek M Č Č Prv Hv
Pátek M Č Pl Č

Galerie