5.B

5.B

Mgr. Lenka Pavlátová

Vítáme vás na stránce 5. B

Stejně jako loni si chceme své stránky tvořit sami, i když aspoň nějaký prostor budeme muset nechat paní učitelce Lence Pavlátové. Moc dobře ale víme, že čím víc toho napíšeme, tím míň místa pro ni zbude. Takže začínáme…  básničkou. Je to naše kolektivní veledílo. Ze začátku hodiny to vypadalo, že básničku , ve které musí být dvacet kluků a holek ani nedáme dohromady, ale nakonec se to podařilo. Upřímně, byla to pěkná dřina.

Pátá B

Osm kluků, dvanáct holek, to jsme my, páťácký spolek:

Matyáš a Fanda, ti jsou samá švanda.

Sedí s námi Vítek, a vypráví vtípek.

Máme tu i Patrika, nejde mu moc matika.

A Tomanů Nicki umí dobré triky.

Klára nosí čepice, je to pěkná opice,

Máme ještě jednu Kláru, má kámošky Bětku, Báru.

Spolužačky  Sašky nosí plné tašky,

stejně jako Láďa, Michala a Áďa.

Milan s Markem prošli parkem,

vidí holky Brédovy, jak spěchají k dědovi.

Zapište si za uši, že máme i Libuši,

i když občas zlobí, k nám se jistě hodí.

Strašná práce byla s tím,

najít Zuzce pěkný rým.

Přejte nám ať dohromady víme si vždy se vším rady.

říjnu jsme společně navštívili brněnské planetárium. V programu "Zázračné planety" jsme si ověřili spoustu věcí, které už známe z televize a z internetu, ale také jsme se dozvěděli spoustu novinek. Jenom nám trošku nejde do hlavy, jak to ti astronomové všechno vědí? No nedá se nic dělat, asi budeme muset ještě nějaký ten rok přece jenom chodit do školy.

Také jsme si ve třídě zřídili čtenářskou dílnu. I v našem nabitém rozvrhu se najde chvilka, kdy si prostě jen vezmeme knížku, teď zrovna jsou to Mikulášovy průšvihy, pohodlně se uvelebíme a úplně obyčejně, každý sám, tiše a jen a jen pro sebe … čteme. A ono to funguje, ono nás to baví! Dvacet neposedných stvoření, která nedokážou být potichu ani patnáct vteřin v kuse a ona si potichoučku čtou? Neuvěřitelné!

Pak si o knížce povídáme, přemýšlíme, jak by asi Mikulášovy průšvihy dopadly u nás doma nebo se pokoušíme vylepšit už tak geniální ilustrace pana Sempého.

(Že to ale s tím naším čtením není jen tak úplně samo sebou se dozvíte v sekci „Projekty školy“)

listopadu nás nečeká nic příjemnějšího než třídní schůzky. Přijďte si, milí rodičové, v pondělí 9. 11. v 16:00 poslechnout, jak nás naše paní učitelka chválí.

prosinci se společně s 5.A a se 4.B chystáme na adventní program do strážnického skanzenu. Prý uvidíme Mikuláše, čerty i anděly, ale také méně známé adventní postavy jako jsou Lucky, Barbory  a Ambrož. To jsme tedy fakt zvědaví...

lednu a v únoru jsme jako každoročně chodili bruslit. Ti nejšikovnější z nás zvládají už i jednoduché skoky, takže vás jistě nepřekvapí, že nás na ledě jen tak něco nepřekvapí.

Březen je měsíc matematických soutěží  a to je okamžik, kdy se můžeme začít chlubit. Velkých úspěchů dosáhly Bětka a Barča:

PYTHAGORIADA - městské kolo                       3. místo    Bětka Kramná

                                                                        4.místo     Barča Podešvová

 

KLOKÁNEK - školní kolo                                    1. místo   Bětka Kramná   (116 bodů)

Gratulujeme z plných plic!!!

Je sice březen ale jaro pořád nikde. Jen mraky a studený vítr. Je třeba vzbudit jarní elfy.  Tak tady je máte i s prvním jarním sluníčkem. Právě vstávají.

Duben, to je ovšem měsíc seriózních záležitostí. Žádná velká legrace. (snad kromě apríla)

 11. 4. v 16:00 nás čekají třídní schůzky a potom… přijímací zkoušky na víceletá gymnázia…

Ve třídě se našlo pět odvážlivců, kteří hodlají testy podstoupit. Přejeme jim co nejvíc štěstí a co nejmíň trémy a nervozity.

V květnu se nám pomaličku rýsuje výlet do Permonia.

Přesné informace ještě nejsou k mání, ale až budou, určitě se vše dozvíme včas.

Galerie