2.B

2.B

STRÁNKY DINOTŘÍDY 2.B

Školní rok 2016-2017 se nám pomaloučku, polehoučku rozeběhl a my všichni jsme se pěkně rozkoukali a zabydleli v dinosauří třídě.

Jsou z nás druháci, takže plno věcí už máme v malíčku a tak jen oprašujeme stará známá pravidla a všichni se snažíme, aby nám to ve třídě pěkně klapalo, tak jak má.

Oproti loňsku máme pár změn:

1. Ve třídě je s námi nová paní asistentka, která pomáhá nejen paní učitelce, ale i nám všem.

2. V pondělí a úterý máme již 5 vyučovacích hodin a končíme ve 12.35h.

3. Přibyla nám hodina tělocviku - jupíííí.

4. Denně sbíráme dinokartičky do velké dinosauří soutěžě. Každý měsíc tak můžeme získat nového dinosaura do svého, soukromého, nalepovacího Dinoparku.

5. 1. září na nás - na každého- čekal v lavici jeden malý dinosaurek, kterého můžeme mít na lavici a může nám klidně i napovídat :-)

 

V hodinách zatím opakujeme vědomosti, které již máme z 1. třídy. Většinou nám to jde moc dobře, ale pár spolužáčkům se přeci jen pořád zdá, že prázdniny s hezkým počasím ještě nezkončily a písmenka i příklady lítají kolem nich - jak se jim zachce :-) .To ale nevadí, všechno natrénujeme.

 

Domácí přípravu zvládáme také dobře :-) Víme, že každý den se kontrolují ořezané pastelky, tužky, dvě pera, krátké pravítko, každý den doma prolistujeme všechny sešity a ukážeme rodičům, co jsme dělali a co potřebujeme dotrénovat, svědomitě píšeme úkoly, nezapomínáme pomůcky, žákovskou knížku i deníček dáváme každý den rodičům k nahlédutí a podpisu a každičký den nahlas čteme, aby z nás byli opravdu dobří čtenáři.

Tento rok nás opět čeká spousta kulturních a zajímavých akcí - např.:

-Podzimní a bubákovský projekt

- Kouzelník

- Zdravé zoubky

-Dopravní výchova

-Divadlo a kino

-Zimní výlet ...................

ZIMNÍ VÝLET - DOLNÍ KOUNICE

Navštívili jsme peklíčko i nebíčko a moc jsme si to užili !

ČERTI, ANDĚLÉ A MIKULÁŠ U NÁS VE TŘÍDĚ.