8.A

8.A

Mgr. Jaroslava Hošková

  1. Boráková Lucie
  2. Buráň Lukáš
  3. Filipi Jan
  4. Fraser Martin
  5. Guseynova Diana
  6. Hnízdil Filip
  7. Hrůzová Veronika
  8. Juračková Kateřina
  9. Kubíček Michal
  10. Kučerová Leona
  11. Kundera Michal
  12. Málková Nicole Vladimíra
  13. Nony Romain
  14. Pakosta Tomáš
  15. Podveský Jiří
  16. Polcar Michael
  17. Sedláčková Markéta
  18. Sedlák Adam
  19. Smutný Marek
  20. Stejskal Tomáš
  21. Šilhán Zdeněk
  22. Uhrová Andrea
  23. Valná Nikola
  24. Žáková Kateřina

Září

První školní den jsme vzpomínali na ,,naše gymnazisty"  - Natálii Ondryskovou, Adama Klimeše, Michaela Sedláka, a také mezi sebou přivítali ,,bývalého předsedu třídy" - fotbalistu Adama Sedláka.

Říjen

Hoši se hned pustili do trénování stolního tenisu, aby 10.10. 2013  mohli  reprezentovat školu v turnaji stolního tenisu, za 8.A reprezentovali školu:  Michael Polcar a  Marek Smutný. Jiní zase malovali svou vizi Vánoc na Zelňáku a nejlepší výtvarnou práci měl Tom Pakosta.

Listopad

Blíží se čtvrtlertí a vyučující budou hodnotit nejen naše znalosti ( měli bychom přidat, víc se učit a úkoly, protože jsou domácí, začít psát doma), ale i chování. Co na to oba Michalové, Marek a Adam? 

Měsíc listopad je za námi. Poznali jsme rychlost, hbitost, mrštnost a kouzelnické triky Lukáše Jaška a poprvé jsme viděli kouzlení na vlastní oči.

V pátek 29.11. družstvo starších žákyň přineslo do školy bronzový pohár z Orion florball cupu a členkami  bronzového družstva byly: Markéta Sedláčková, Lucka Boráková, Diana Guseynova, Katka Žáková, Katka Juračková, Veronika Hrůzová.

Prosinec

Prosincová středa 11.12. 2013 byla pro nás příjemná, protože studenti pražského gymnázia, členová divadla Nikatheateater, nastudovali v angličtině Shakespearovo drama Romeo a Julie. Nejhezší byl Romeo. Poslední ponděli tohoto  kalendářního  roku proběhlo ve znamení sportu  Kdo si hraje nezlobí.

Leden

Návrat po 14 dnech volna, byl náročný a pololetní písemné práce ještě náročnější. 11 žáku prospělo s vyznamenáním, ale jeden z nás neprospěl. 4 žákyním - Katce J., Katce Ž., Lucce, Dianě za reprezentaci ve výtvarných a sportovních soutěžích i za obětavost, svědomitost byla uvedena pochvala třídní učitelky.

Únor

Část naší třídy se zúčastnila od 1.2.- 8.2.2014 LVK v Jeseníkách v Petříkově a bydleli jsme ve Sport Grilu. Na LVK  byla super parta lidí - žáků, učitelů. Každý lyžař i snowboardista si zlepšil své dovednosti.  Už se těšíme na příští rok.

Březen

,,Podané ruce" - výukový program v Řečkovicích

Ve středu 5.3.2014 jsme zhlédli tři příběhy - Modrý, Zelený, Červený. Příběh o přátelství  a alkoholu mezi sportovci se nám líbil nejvíce.

Florbal

V úterý 11.3. 2014 se žákyně  naší třídy zúčastnily Velikonočního  florbalového utkání na ZŠ Tuháčkova. Bojovaly jsme statečně, ale ke konci nám došly síly a nepostoupily jsme. Vedl nás - Markétu Sedláčkovou, Lucku Borákovou, Kateřinu Žákovou, Kateřinu Juračkovou - pan učitel Petržela.

 Klokan - matematická soutěž

V pátek 21.3.2014 od 10 hodin jsme se potili nad matematickými ulohami. Nejvíce - 120 bodů - nezískal nikdo, ale o 2. a 3. místo se podělili Diana Guseynova a Jiří Podveský. Blahopřejeme.

Duben

Ve čtvrtek 4.4. jsme se v Planetáriu na Kraví hoře v naučném programu Astronaut dozvěděli, s jakými obtížnými úkoly se potýkají astronauti v dnešní moderní době.

Den  Země

22.duben - den věnovaný Zemi. V moderním pojetí jde o ekologický motivovaný svátek, upozorňující lidi na dopady ničení životního prostředí. My jsme se vydali k soutoku Svratky a Svitavy, pozorovali  čistotu okolí - vody, břehů - a vyzkoušeli jsme i nově vybudovaná hřiště. Jen drobné mrholení, potom i déšť zkoušely naši odolnost. Vytrvali jsme.

Bubnování  v   kruhu

Vítejte ve světě rytmů bratří Jana a Lukáše  Vídenských. Jejich africké bubny džeme dokázaly nadchnout žáky, rozproudit, udržet jejich energii. Bubnovat jsme uměli téměř okamžitě. Potřebovali jsme jen ruce, postřeh, hlas a koncert 40 bubeníků byl na světě.

Květen

Praha a její překvapení

Ve čtvrtek 15.5.2014 jsme si vyrazili do Prahy. Co jsme zažili?   Jízdu Brněnským drakem, cestu metrem i lanovkou na Petřín. Co jsme viděli?   Úsměvy v labyrintu, Chrám sv. Víta, slavnostní výměnu stráží na Pražském hradě. Malou Stranu, Karlův most, Staroměstský orloj, Wax Muzeum , Václavské náměstí. Výlet se nečekaně změnil v kouzelný - díky Tomovu překvapení. V Nerudově ulici  ve Valorii na nás čekal nejen opravdový oběd, ale i zmrzlinový pohár, prostě samé dobrůtky. ,Tome. jsi  fakt kámoš." To byla slova poděkování i uznání od spolužáků.

Londýn

Na 14ti hodinovou poznávací cestu se odvážilo 7 žáků z naší třídy, ale ty žážitky!

Den  dětí

V pátek 30.5.2014 jsme zažili opravdu zvláštní Den dětí. Část spolužáků se toulala po Londýně, další 4 spolužáky nečekaně navštívila nevolnost a ,,stálice" 8.A se popraly s chemií, matematikou a českým jazykem a teprve potom jsme vydali do brněnské zeleně.

 

A tak Praha pro nás zůstane spojena s Valorií.

Červen

Věděli jste?

A víte, že máme ve třídě tanečnici Nikolu? V neděli 1.6.2014 si zatancovala v Janáčkově divadle.

Mozartovy  děti

V Besedním  domě se  4.6.2014  představily hudebně nadané brněnské  děti. A naši  žáci tak viděli a slyšeli fagot, flétnu, harfu, trubku a klavír. Nejvíc je oslovil 14letý fagotista Adam Plšek.